Belangrijke mededeling vanuit het bestuur

We hopen als bestuur zijnde, dat u even goed de tijd neemt om onderstaand schrijven door te lezen en we willen u op het hart drukken om de maatregelen die door onze overheid zijn afgegeven, ook op en rond onze sportvelden, in de kleedkamers en in de kantine na te leven.

Na een ‘herstart’ met 3 wedstrijden afgelopen zaterdag, wat zeker in combinatie met de activiteiten voor de Kleine Tour alsnog een drukke dag opleverde, zullen we vanaf komend weekend weer wekelijks elke zaterdag een ‘vol’ sportpark hebben. Eerst met oefen- en bekerduels, vanaf 19 september ook weer met competitieduels, de indeling hiervan wordt a.s. vrijdag 21 augustus bekend.

De zaterdagen met oefen- en bekerwedstrijden zijn hopelijk heuglijke stappen richting de competitiestart, maar dit dwingt ons ook om als amateurvoetbalvereniging(en) manieren te bedenken om ervoor te zorgen dat dit allemaal op een veilige manier gaat. Deze maatregelen zijn bedoeld om ervoor te zorgen dat we veilig en gezond kunnen (blijven) sporten, waardoor de competities zo goed mogelijk doorgang kunnen vinden. Dit geldt niet alleen op ons eigen sportpark, maar ook bij de uitwedstrijden!

Afgelopen zaterdag én ook dinsdag hebben we gezien dat een flink deel van de mensen moeite heeft zich goed aan deze maatregelen te houden. We willen er langs deze weg nadrukkelijk op wijzen dat we hierin, zoals afgelopen dinsdag ook door het kabinet is aangekondigd, weer gedisciplineerder zullen moeten worden.

Recente uitbraken bij andere (voetbal)verenigingen leert dat een uitbraak binnen je vereniging of gemeenschap ingrijpende gevolgen heeft: naast het feit dat trainingen en wedstrijden direct twee weken stil komen te liggen, zal ook iedereen die op de vereniging (in contact) geweest is in onzekerheid zitten tot de uitslag van de test binnen is.

We hebben het hier over concrete voorbeelden bij andere verenigingen in onze directe omgeving, waar de besturen na overleg met de GGD moesten besluiten om teams voorlopig niet te laten trainen en spelen of om zelfs het sportpark voor een periode van 2 weken te sluiten.

De komende weken zullen we tijdens de oefen- en bekerduels kijken welke beperkende maatregelen er nodig zijn, naast de maatregelen die we nu al getroffen hebben. Hierin vertrouwen we ook op de medewerking en het gezonde verstand van zowel de spelers, begeleiders als ook de supporters. We wijzen u hierop met posters en banners op diverse dranghekken, als ook via een aparte pagina op onze website.

Betreft de wedstrijden:
Er zijn maximaal 250 supporters per veld welkom. In de praktijk waren er tijdens de afgelopen seizoenen nauwelijks wedstrijden waarin we over dat aantal heen gingen, maar hierop zal toegezien worden door het bestuur.
Indien de maatregelen niet een heel stuk beter nageleefd zullen worden door het publiek, zullen we zelfs genoodzaakt zijn om een aanmeldingsplicht voor toeschouwers in te stellen. Deze maatregel gaat het bestuur, de trainers en de leiders veel werk opleveren, dus hopelijk is deze maatregel niet nodig

Er is altijd een wedstrijdsecretaris aanwezig voor vragen/opmerkingen, tevens kunt u deze per mail insturen naar: secretaris@vvsteenbergen.nl. De kantine is ook weer geopend. In de rust van een wedstrijd en direct na de wedstrijd is de kans op een piekmoment heel groot
– Bij binnenkomst dient u zich te registreren, zodat er bij een mogelijke besmetting snel een contactonderzoek uitgevoerd kan worden door de GGD.
– U moet plaatsnemen op de stoelen en mag niet vrij rondlopen in de kantine, na ontvangst van uw bestelling dient u direct naar uw zitplaats of buiten te gaan.
– In de kantine en op het buitenterras is een opstelling van tafels en stoelen gemaakt. Deze opstelling mag niet verplaatst worden!
– Is het druk rondom de kantine? Kom 5 minuten later terug om alsnog uw consumptie(s) te kunnen bestellen
– Bij goed weer is ons advies om uw consumptie in plastic en/of karton mee te nemen en op uw plaats langs het veld te gebruiken.
– Zorg ervoor dat u als bezoeker van de kantine niet tegelijk met de spelers van het veld gaat, houdt voldoende afstand tot elkaar.

Kleedkamers
In de kleedkamers mogen zich maximaal 4 personen van boven de 18 jaar tegelijk bevinden, maximaal 2 tegelijk onder de douche. Door deze maatregelen zal er schaarste aan kleedkamers ontstaan, wij rekenen hiervoor op uw begrip, soms kan het zijn dat er enige wachttijd is of slechts 1 kleedkamer per team beschikbaar is.

Als iedereen zich aan deze voorschriften houdt, dan staat niets een goede start van de competitie in de weg. Ziet u iets wat niet mag? Spreek elkaar op een vriendelijke manier hierop aan of maak de wedstrijdsecretaris hierop attent.

Geen Kick Off Dag in 2020
Gezien onze eerste ervaringen met de 1,5 meter maatregel op ons sportpark, ziet het bestuur, op advies van de jeugdcommissie, zich genoodzaakt om de Kick Off Dag 2020 geen doorgang te laten vinden. Hoewel de activiteit zelf voor de leeftijdscategorie met een laag risicoprofiel is, zijn er naast de organisatie ook altijd veel ouders die op dit evenement afkomen.

Daar het bestuur zich in eerste instantie wil richten op het veilig en verantwoord door laten gaan van wedstrijden, is besloten andere activiteiten (zoals de Kick Off dag) voorlopig uit te stellen.

Wij danken u voor uw medewerking
Het bestuur van V.V. “Steenbergen”