728x90ad
VV Steenbergen

Anno 1982 – Rapportage scheidsrechter Jan Gelten

In de jaren ’70, ’80 en ’90 was Jan Gelten jaren lang een manusje van alles binnen onze vereniging en daardoor uiteraard een zeer gerespecteerd verenigingsman.

Jan was o.a. vele jaren bestuurslid waarvan diverse jaren voorzitter en penningmeester, was lid van enkele jubileumcommissie’s als er een zoveel jarig bestaan werd gevierd, draaide op 10-tallen avonden de bingo molen zowel bij de senioren als bij de junioren en was zowel op zaterdag bij de jeugd als op zondag bij de senioren soms 3 of 4 keer per weekend actief als scheidsrechter.

Een enkele keer gebeurde het dan wel eens dat zelfs Jan er toe over ging om aan een speler een officiële waarschuwing uit de delen (gele of rode kaarten kenden we toen nog niet) als bijvoorbeeld het commentaar op de scheidsrechter hem echt een keer teveel werd.

Op zondag 10 oktober 1982 leidde Jan de wedstrijd tussen Steenbergen 5 en HSC’28 3 (Heerle) en in die wedstrijd ging dat commentaar hem echt iets te ver. Als scheidsrechter diende hij toen een rapportage maken voor de KNVB en ook dat wist hij dan weer op een “aantrekkelijke” en voor iedereen te begrijpen manier onder woorden te brengen. Bovenstaand de rapportage van Jan (welke we met toestemming van hem plaatsen) die naar de KNVB werd gestuurd.

Op onderstaande foto de samenstelling van het bestuur van onze vereniging in 1982.


Staand, v.l.n.r.: Kees de Jong, Jan Jonkers, Cor Molenaars, Corné Mulders en Jan Gelten.
Zittend, v.l.n.r.: Johan Daas, Bertus van Meer en John Rommers.