Amateurclubs spelen volgend seizoen in dezelfde klasse, competities blijven intact

Amateurvoetbalclubs spelen volgend seizoen in dezelfde klasse als dit seizoen. Zelfs als er nu nog teams wegvallen, blijven de competities intact. Dat liet de voetbalbond KNVB weten op vragen van PZC.

Net als vorig seizoen (’19/20) is ook de huidige jaargang in het amateurvoetbal voortijdig afgebroken vanwege het coronavirus en niet meer hervat. Vorig seizoen werden geen kampioenen en degradanten aangewezen, maar een aantal clubs promoveerde wel doordat er open plekken vielen in diverse andere klassen.

Die gaten vielen onder meer door fusies, terugtrekkingen of een overstap van clubs van het zondag- naar het zaterdagvoetbal. Ook dit seizoen worden geen kampioen en degradanten aangewezen, maar zelfs als er gaten vallen in een klasse zal er dit jaar niet geschoven worden.

Als een team uit een competitie van bijvoorbeeld 14 teams zich terugtrekt, wordt de competitie afgewerkt met 13 teams. De mogelijke open plekken worden vervolgens rechtgetrokken in de nacompetities van het seizoen 2021/2022. Daarin kunnen dan extra promotieplekken vergeven worden.

Regio Cup
Mocht de situatie rond het coronavirus de komende tijd verbeteren, dan wil de KNVB een zogenaamde Regio Cup optuigen. Daarin zullen teams (senioren en jeugd) in kleine, lokale poules aan elkaar gekoppeld worden om dit seizoen toch nog wedstrijden te kunnen spelen. De poule-indeling voor deze Regio Cup wordt uiterlijk vrijdag 9 april bekendgemaakt.

De intentie van de voetbalbond is om het amateurvoetbalseizoen toch nog met wedstrijden te kunnen afsluiten, zowel voor jeugd als senioren. ‘We zorgen dat we alles klaar hebben staan om direct te kunnen starten zodra de versoepelingen dat toestaan’, meldt de KNVB.

Bron: BNdeStem/Amateurvoetbal