728x90ad
VV Steenbergen

Ad Bruijnseels – blauwwitter in hart en nieren

Ad Bruijnseels (links op de foto) in actie als speler van v.v. Steenbergen tijdens een wedstrijd op 10 november 1968 tegen Hontenisse.

De actieve voetballoopbaan van Ad bij v.v. Steenbergen is begonnen in 1962, toen nog maar 21 jaar jong. Ad is geboren en getogen in Stampersgat, kreeg verkering met Riet Hoendervangers uit Steenbergen, waarmee hij in 1964 trouwde en mede daardoor verruilde hij v.v. Schutters uit Stampersgat voor toen nog R.K.V.V. Steenbergen. Er volgden vele leuke voetbaljaren, in eerste instantie het 2e elftal maar al heel snel in het 1e elftal van onze vereniging. Met een tussenpose van 1 jaar in het seizoen 1964/65, toen Ad uitkwam voor S.C.W. speelde hij ruim 10 jaar als speler van ons 1e elftal. Begin jaren 70 zelfs enige tijd samen met zijn 10 jaar jongere broer Jan die, net als Ad, vanuit v.v. Schutters was overgekomen naar Steenbergen.

Toen Ad 32 jaar was verruilde hij v.v. Steenbergen voor Sportclub Zantvliet uit België waar hij nog 4 seizoenen in het 1e elftal van die vereniging heeft gevoetbald. Ad Bruijnseels was een “ouwerwetse” rechtsbuiten. Scoren deed Ad niet zo heel vaak, maar zijn wapen was zijn snelheid waarmee hij heel vaak zijn tegenstander te snel af was en daardoor zijn medespelers menigmaal in scoringspositie bracht.

Nadat Ad zijn actieve voetballoopbaan bij Sportclub Zantvliet had afgesloten keerde hij weer terug bij V.V. “Steenbergen” als supporter, maar al snel kon onze vereniging hem inlijven als zeer actief vrijwilliger.

In 1981 begon aannemer Ad van de Par met de uitbreiding en verbouwing van onze kantine en de kleedgebouwen, waarbij ook heel veel handjes nodig waren van door ons te leveren vrijwilligers. De handjes van Ad Bruijnseels waren daar ook bij.

Op 29 december 1981, enkele maanden nadat ons 1e elftal kampioen was geworden in de 4e klas via een 3-tal beslissingswedstrijden in Oud Gastel tegen v.v. Roosendaal, werd onze nog steeds actieve supportersvereniging opgericht en was Ad samen met Giel de Ron, Geert Ligtenberg, Jan Hagens en Dinie Krijntjes één van de oprichters en bestuursleden. Giel de Ron was in eerste instantie de voorzitter, Ad is later ook 15 jaar voorzitter geweest.

Vanaf oktober 1987 werd door veel vrijwilligers gestart met de aanleg van een lichtinstallatie op het huidige kunstgrasveld en ook daar waren de handjes van Ad Bruijnseels weer actief. Op dinsdagavond 3 februari 1988 volgde de officiële opening van de lichtinstallatie middels een wedstrijd tegen de op dat moment zeer populaire Belgische 1e klasser FC Antwerp, dat toen werd getraind door de ook in Nederland bekende trainer George Kessler. Een openingswedstrijd die mede tot stand kon komen door de connecties van Ad Bruijnseels met (oud bondscoach) George Kessler.

En enkele jaren later volgde een project waarbij de handjes van Ad Bruijnseels wederom nodig waren. Een lang gekoesterde wens werd vanaf eind 1990 gerealiseerd, onze prachtige tribune langs het hoofdveld, tot op de dag van vandaag een pronkstuk om trots op te zijn. Ad zorgde via zijn werk voor de staalconstructie en was van begin tot eind, samen met heel veel blauwwit vrijwilligers, betrokken bij de totstandkoming van de tribune waarop 200 supporters kunnen plaatsnemen. En wat was het mooi dat deze tribune op 8 juni 1991 in gebruik kon worden genomen toen ons 1e elftal een promotiewedstrijd moest spelen tegen Wilhelmina Boys en via een 3-1 overwinning wist te promoveren naar de 2e klasse. Ad was daar maar wat trots op; en terecht.

De laatste jaren was Ad Bruijnseels fervent supporter van ons 1e elftal. Zowel tijdens de thuiswedstrijden als tijdens de uitwedstrijden was Ad te vinden langs de lijn, zelden sloeg hij een wedstrijd over. Toen ons 1e elftal vanaf het seizoen 2020/2021 van de zondagcompetitie overstapte naar de zaterdagcompetitie vroegen we Ad wat hij daar van vond. “Dat vind ik om eerlijk te zijn helemaal niks”, was zijn antwoord, maar ondanks deze opmerking was hij ook toen nog alle wedstrijden te zien langs de lijn.

Nog maar enkele weken geleden kregen we te horen dat Ad Bruijnseels vrij plotseling ernstig ziek was geworden, afgelopen woensdag 27 juli 2022 is Ad op 81-jarige leeftijd helaas overleden. Een blauwwitter in hart en nieren, één van de (helaas) weinige voormalig voetballers die ook na zijn voetbalcarrière betrokken bleef bij onze club en zich vele malen verdienstelijk maakte als zeer actief vrijwilliger en de laatste jaren vooral ook als supporter van ons 1e elftal.

Helaas zullen we Ad Bruijnseels vanaf het nieuwe voetbalseizoen 2022/2023 langs die lijn moeten missen. Die lege plek zal voelbaar zijn. Voetbalvereniging Steenbergen is hem heel veel dank verschuldigd, we willen langs deze weg deze dank overbrengen aan de naasten van Ad. Wij wensen de familie heel veel sterkte met dit grote verlies. Maar jullie kunnen trots zijn zo’n geweldige vader te hebben gehad, een vader waarmee wij en ongetwijfeld ook jullie vaak heel veel plezier mochten beleven. Bedankt Ad, voor alles wat je voor ons hebt gedaan.