Zondag 2 sluit eerste seizoenshelft goed af

Het seizoen 2016/2017 was een succesvol seizoen voor zondag 2.
Na het kampioenschap in de 3e klasse werd in de 2e klasse de nacompetitie behaald, daarin werd verloren van TSC 2. Toch een knap resultaat!
Met een aantal nieuwe spelers en een nieuwe trainer moest hier een goed gevolg aan worden gegeven.

Het begin was echter niet wat men vooraf had verwacht. De bekerwedstrijd tegen RKVV Roosendaal 4 werd met 1-6 gewonnen maar net voor de competitie kreeg men een lesje effectiviteit. Op zich kon Steenbergen goed mee met 1e klasser MOC’17 2 maar de fouten die werden genadeloos afgestraft, 2-6 nederlaag.

Geen lekkere generale voor de competitie, toch was er een positief gevoel. Het spel werd beter en er werden voldoende kansen gecreëerd. Toch duurde het even voordat dit in punten werd omgezet!

De eerste competitiewedstrijd was thuis tegen Virtus 2. Een team met ervaring in de ploeg die ons het spel lieten maken en optimaal profiteerde van de geboden ruimte. Pas in het laatste deel kon Steenbergen iets meer creëeren echter was het toen al te laat. Een 0-3 nederlaag stond op het bord, volgende week uit naar Terneuzen. In Terneuzen was Steenbergen de bovenliggende partij en gaf het in de eerste helft niks weg en kreeg het zelf een aantal 100% kansen. Toch een 1-0 achterstand door een schitterend genomen vrije trap.

Na rust kwam Steenbergen op gelijke hoogte, het was wachten op de voorsprong. Ook de trainer van Terneuzen had verwacht dat Steenbergen met de punten huiswaarts zou keren. Helaas bleven de punten in Zeeland. Opnieuw te veel fouten en een aantal sterke wissels van Terneuzen zorgde voor een 4-1 nederlaag.

Dus ipv bovenin stond het tweede laatste met nul punten en 1 doelpunt voor en al 7 tegen. Desondanks was het vertrouwen groot. Echter moest er wel e.e.a. worden omgegooid qua opstelling, met succes!

De groep bleef hard trainen en tegen JEKA leek de eerste overwinning een feit. Met 2-0 gingen we rusten, JEKA kon weinig potten breken. Toch was het na rust JEKA dat de stand gelijk trok en met een punt terugkeerde naar Breda. Opnieuw een teleurstelling. Wedstrijd vier werd in Zundert gespeeld. Ook Zundert kende een wisselvallige start met slechts 1 overwinning. Beide teams deden weinig voor elkaar onder. Met 1-0 achterstand zochten we de kleedkamer op. Er zat meer in en dat kwam de 2e helft er ook uit. Toch kon ook deze wedstrijd niet in een overwinning worden omgezet, 1-1.

Vier wedstrijden en twee punten. In zo’n situatie verwacht je paniek en onrust maar niets van dat alles was van toepassing. Vertrouwen en positieve kritiek binnen het team, die overwinning komt snel.

Wedstrijd vijf was op zich cruciaal. Tegenstander Roosendaal had ook twee punten uit vier wedstrijden en dus was het de vraag wie uit de gevarenzone kon ontkomen. Na vier wedstrijden was daar dan eindelijk de overwinning. Het werd uiteindelijk 4-1 en de opluchting was zichtbaar. Menig glaasje bier werd genuttigd om dit te vieren!

Het vertrouwen was groot in aanloop naar de wedstrijd tegen Unitas’30 2. Ook deze tegenstander had nog maar twee punten verzameld en dus moest gewonnen worden om verder afstand te nemen. Het werd uiteindelijk een grote overwinning, 2-7!

Vervolgens weer een minder resultaat, 2-1 nederlaag bij SC Gastel. De gastheren speelde met een gemêleerd gezelschap en ook Steenbergen moest wat wisselingen doorvoeren. Steenbergen kwam daardoor niet in hun spel van de weken ervoor en moest dus na vier wedstrijden zonder nederlaag weer zonder punten het weekend afsluiten.

Daarna kwam Boeimeer op bezoek. Steenbergen maakte het zichzelf bijzonder moeilijk. Een 4-1 voorsprong had met de rust niet onverdiend geweest, het stond 1-1. Na rust kwam de ploeg uit Breda zelfs op een 1-2 voorsprong. Gelukkig trok de thuisploeg dit snel recht en maakte ook de 3-2. Een spannende slotfase volgde maar uiteindelijk trok Steenbergen de voorsprong over de streep.

Op 26 november mocht Steenbergen de tweede periode beginnen in Etten-Leur. Tegenstander Internos werd uiteindelijk, in een slechte wedstrijd, met 1-4 verslagen.

Daarna volgde een mooi affiche, koploper Hoeven kwam op bezoek. Met slechts één nederlaag reisde de formatie af naar Steenbergen. Steenbergen moest winnen om de aansluiting met de bovenste ploegen te behouden. Dit lukte want na een mindere eerste helft pakte de thuisploeg in de tweede helft het initiatief en won uiteindelijk met 2-1.

Op zondag 10 december zou Steenbergen afreizen naar Zeeuws-Vlaanderen om het op te nemen tegen Steen 2. Door de weersituatie ging dit niet door en dus is de winterstop al begonnen.

Een minder begin van de competitie werd gevolgd door een sterke reeks van acht wedstrijden waarin uiteindelijk maar één nederlaag is geleden. In de reguliere competitie staat Steenbergen 2 op een vijfde plaats met nog voldoende mogelijkheden om zich in de top drie te nestellen. In periode twee staat het tweede op een gedeelde eerste plaats!

Op dinsdag 16 januari zal de groep weer starten aan de voorbereiding van de tweede seizoenshelft! Aan het oefenprogramma wordt nog gewerkt.