Autoschade van Gils Zomeravondvoetbal

Vanaf heden kunt u zich weer inschrijven voor het Autoschade van Gils Zomeravondvoetbal 2016. Trommel uw (voormalige) teamgenoten, collega’s, familie of buurt op en speel van woensdag 1 juni tot en met vrijdag 22 juli bijna elke week een duel.

Op basis van de inschrijvingsformulieren en kennis van niveau proberen we alle teams zo goed mogelijk in te delen (poules van 7 of 8 teams), zodat iedereen wekelijks een leuke wedstrijd kan spelen! Vorig seizoen hebben er 22 teams meegedaan, verdeeld over 3 competities. Zo is het mogelijk om een onderscheid te maken tussen 1e elftalspelers, actieve voetballers en/of reeds gestopte of incidentele voetballers. Gezien de vele positieve reacties verwachten we de volgende editie zelfs een extra competitie te kunnen vullen, want wat gaan we anders doen tijdens de voetballoze periode, waarin we ook nog eens niet mee mogen doen aan het EK.

De opzet van je team is als volgt: je zoekt minstens 10 spelers (maximaal 15) bij elkaar en verzamelt hun KNVB-nummers of anders geboortedata (voor de verzekering, mocht er onverhoopt toch wat gebeuren). Daarnaast zoek je ook een sponsor die het inschrijfgeld wil voldoen (€ 100,-), in ruil daarvoor kun je je team naar de sponsor vernoemen en/of in zijn tenue spelen. Ook een optie is om zelf een potje in te leggen om het inschrijfgeld bij elkaar te krijgen.

De organisatie (vanuit V.V. “Steenbergen”) regelt voor dit inschrijfgeld dat er wekelijks een arbiter, wedstrijdbal, set hesjes (in geval van gelijke kleuren), kleedkamer en mogelijkheid tot een 3e helft beschikbaar is, laatstgenoemde is misschien wel het belangrijkste gebleken tijdens de eerste editie.

De spelopzet blijft hetzelfde als afgelopen seizoen, er wordt 7 tegen 7 gespeeld op het kunstgrasveld in Steenbergen, de duels zullen 2 maal 30 minuten duren en plaats vinden op woensdag-, donderdag- of vrijdagavond (tussen 18.45u en 22.05u). Je zal als team nooit meer dan 1 duel per week moeten spelen, uitzonderingen (bijv. afgelasting door onweer) voorbehouden. De reglementen blijven ook in grote lijnen hetzelfde, tackles zullen niet toegestaan zijn. Het reglement moet nog wel definitief vastgesteld worden, dit volgt nog, echter schokkende dingen zullen hier natuurlijk niet instaan: het gaat toch om het pure spelletje en dat is waar ook ter wereld hetzelfde!

Wel zal er strenger gelet worden op de deelnemende spelers en spelerslijsten. Tijdens de eerste editie bleek dat er meerdere malen spelers voor twee verschillende teams uit kwamen, het was voor ons allemaal de eerste keer dus wij hebben dit oogluikend toegestaan zodat spelerstekorten opgevangen konden worden. Inmiddels weet je een beetje wat je aan je teamleden hebt en verwachten wij dat iedereen een juiste inschatting van het aantal benodigde spelers kan doen.

Dames
De dames krijgen komende editie een aparte competitie, deze zal elke donderdagavond gespeeld worden. Dit betekent overigens niet dat er dan alleen maar dames in actie komen, er kunnen die avond ook duels van de herencompetities ingepland worden.

Het inschrijfformulier vindt u hier.