Zaterdag2 neemt afscheid van drietal spelers

Na het kampioenschap in seizoen 2015/2016, kende zaterdag2 een lastig seizoen in jaargang 2016/2017. De selectieteams in de reserve 4e klasse waren vaak een stuk fitter, beschikten over een trainer én blijkbaar toch een wat grotere drive om te winnen. Zeker op momenten dat er ook reserves van het eerste elftal mee deden, werd het verschil bijzonder groot. Wat niet mee hielp was dat al na een maand twee tegenstanders, die ook in het rechterrijtje zouden gaan belanden, uit de competitie stapten én een lastig seizoen leek geboren.

Na een zwaar begin werd er toch gewonnen van concurrent Smerdiek (4-3) en Vrederust (1-3), terwijl er bij SC Gastel (2-0) onnodig verloren werd. Richting de winterstop weerde Steenbergen zich steeds beter, hoewel men vaak alsnog de onderlinge partij was, mocht het regelmatig tot het einde hopen op een stuntje. Rond de winterstop volgden er twee overwinning op Nieuw Borgvliet, thuis werd FC Bergen verrast en toen erna ook Smerdiek er nogmaals aan moest geloven, mocht men zelfs dromen van het linkerrijtje. Helaas bleek dat wel de laatste overwinning, mede omdat een stunt tegen DVO’60 en DOSKO net niet tot de mogelijkheden behoorde en er thuis tegen SC Gastel en Vrederust niet het normale niveau tentoon gespreid werd.

Toch is van een leegloop gelukkig geen sprake: slechts drie spelers van het kampioensteam stoppen. Koen van Mook en Thomas de Bruin hangen de schoenen, al is het maar tijdelijk, in de wilgen, terwijl de prestaties van Nick van Eekelen mogelijk een vervolg gaan krijgen bij zondag2, waar hij onder de nieuwe trainer Tim van der Ree voor zijn kans wil gaan.

Daarentegen komt er wel versterking. Sven Machielse haalt zijn schoenen weer uit de mottenballen, terwijl Adje Verbeek (zaterdag3) ook regelmatig binnen de lijnen zal verschijnen. Met Bart Koenraadt (zondag3) en Serge Nasibov (was gestopt) komt er ook weer extra eerste elftal ervaring in het team, naast de tijdens de winterstop weer begonnen Aaron Bruijns.

Samen met enkele vaste invallers (5-wedstrijdenregeling) heeft het team weer een goede basis voor een nieuw seizoen. Bruijns Glas- en Schilderwerken en Zorgwijzer.nl hebben gezorgd voor nieuwe ballen, zodat de spelers het daar in ieder geval niet meer op kunnen steken; er zal vast binnen een mum van tijd een andere smoes bedacht zijn.

Zaterdag2 zal wel weer in de reserve 5e klasse aan het werk gaan. Het verschil in wedstrijdbeleving tussen zaterdag2 en de tegenstanders zorgt ervoor dat zaterdag2 het liefst weer af zou dalen naar de 5e klasse, waaraan de KNVB gehoor heeft gegeven. Met enkele bekende tegenstanders (Moerse Boys za3 & DSE zaterdag3), maar ook volstrekt nieuwe teams (Seolto 6, DVO’60 7) en zelfs nieuwe verenigingen (Boeimeer zaterdag5 en WDS’19 zaterdag2) ligt er weer een uitdagende competitie indeling klaar.