Winst Steenbergen in aantrekkelijk duel

Zondag 8 oktober 2017  |  vv Steenbergen 1 – RBC 1  |  uitslag 3-2

Steenbergen: Het in een sportief dal verkerende V.V.”Steenbergen” 1 moest zondagmiddag tegen RBC uit Roosendaal. Altijd een moeilijke tegenstander, maar wel één waar je je aan kan optrekken en je vertrouwen mee kan opvijzelen. Door hard te werken bleven de punten in Steenbergen en verloor de ploeg van Danny Mathijssen met 3-2.

Op voorhand was dit een wedstrijd waar de toeschouwers zich op konden verheugen. Twee ploegen die willen voetballen voor de punten, die ze hard nodig hadden. Want RBC had er nog maar 3, maar de blauwwitten stonden nog op nul.

Het was dan ook gelijk te merken dat ze er vol voor gingen. Vanaf het fluitsignaal volgde de aanvallen van beide kanten. De eerste 10 minuten waren voor RBC en daarna voor Steenbergen. Het eerste half uur was dan ook boeiend met kansen over en weer. Toch werd keeper Jeroen Sebregts pas na 35 minuten echt getest door een goed schot, maar hij tikte die tot corner en ging het schot van Stijn Heideman net voor de goal langs bij de Roosendaalse doelman.

Na de 45 minuten kwam RBC goed uit de startblokken. Dit leverde enkele goede kansen op. Het was dan ook wachten op het eerste doelpunt van de wedstrijd. Een makkelijk gekregen vrije trap werd in de verste hoek binnen getikt door Randy Elst. Steenbergen zat niet in zak en as en ging meer naar voren voetballen. RBC-speler Schuit werd met geel bestraft daar hij de combinatie tussen Jordy Dam en Enzo den Haak onreglementair onderbrak. Dit moest hij wel, want Den Haak had ongehinderd naar het doel kunnen gaan. Een aantal minuten later commotie alom langs de kant. Heideman maakte de gelijkmaker, maar volgens vele was dit uit buitenspelpositie. Echter volgens scheidsrechter Van der Heijden was dit niet zo en hij keurde het doelpunt goed. De rapen waren gaar. Anwar Tarfit werd door de leidsman van het veld afgestuurd (2x geel) voor herhaaldelijk commentaar geven op de leiding.

Dit wegzenden van de RBC-aanvaller had niet zo veel invloed op de wedstrijd dan men dacht. RBC kreeg daarna nog kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar dat kreeg Steenbergen ook. Zij waren daarin effectiever. Het thuispubliek veerde op toen Den Haak zijn schot gekeerd zag worden door de keeper. De bal die vanaf de vuisten terug het spel in kwam kon niet goed worden ingetikt door Heideman. Zijn inzet belandde op de paal. In diezelfde minuut was er aan de andere kant een enorme kans voor de gasten. Een verkeerde terugspeelbal werd bijna fataal. Sebregts belette dit met een ferme redding.

Met nog iets meer dan een kwartier voetballen brak er een belangrijke fase aan voor de blauwwitten. Met 2 treffers werd de wedstrijd beslist. Remco van de Riet bracht Steenbergen op voorsprong met een kopbal vanuit een corner en maakte Dam er 3-1 van door goed druk te geven op de achterste linie. Toch was het nog even billenknijpen. Steenbergen vergat te blijven voetballen, waardoor Elst door de verdediging kon komen en het mooi af maakte (3-2). Na dit doelpunt werd het rommelig in en naast het veld. Het handelen van de scheidsrechter werd in twijfel getrokken, waardoor er kaarten werden getrokken en voorhoofden werden gefronst bij enkele beslissingen van de man in het geel. Furieus waren de aanhangers van de RBC toen de rebound van een vrije trap het doel in ging. Echter stond de vermeende doelpuntenmaker al buitenspel bij het nemen van deze vrijetrap. Doelpunt werd dus afgekeurd.

Daarna was de wedstrijd wel gespeeld. Steenbergen was blij met de eerste punten en RBC voelde zich genaaid. Staf en supporters gingen nog verhaal halen bij de leiding, maar dit haalt zoals gewoonlijk niets uit.

Wedstrijdfoto’s (77 stuks)

scoreverloop:

0-1 Randy Elst (’53)  /  1-1 Stijn Heideman (’59)  / 2-1  Remco vd Riet (’73)  / 3-1 Jordy Dam (’75)  / 3-2 Randy Elst (’83)

opstelling vv “Steenbergen” 1:

Jeroen Sebregts, Lennart Boot, Xander Burggraaff, Jeroen Augustijn, Marco Vis, Pieter Suijkerbuijk (’14 Stijn Heideman), Enzo den Haak, Remco vd Riet, Jordy Dam, Mo Dahir, Rick Musters (’89 Toni Ngombojoao),