728x90ad
VV Steenbergen

Wedstrijdverslagen

Zondag 11 november 2017

Sinterklaas reeds gesignaleerd in Roosendaal?!

Zaterdag 11 november ging Steenbergen zaterdag2 op bezoek bij DVO’60 7. Vrijwel ieder seizoen speelt men tegen deze vereniging, waarbij de duels vrijwel altijd gelijk opgaan, zo bleek ook weer vandaag. Twee Roosendaalse blunders zorgden voor een 1-1 eindstand.

Steenbergen wist vooraf dat het een pittig duel zou worden. Met slechts 12 man toog men af naar een ploeg die alle vier de duels had gewonnen, deze werd bestreden op een nu al matige grasmat van Sportpark Hulsdonk. DVO’60 7, vrijwel volledig hetzelfde teams als BSC zaterdag2 (toen 2e op 1 punt) tijdens het kampioensjaar van Steenbergen, was op het zware veld niet bij machte hier gebruik van te maken.

Na een minuut of 5 aftasten en enkele kleine foutjes van Steenbergse zijde werd er een goede mix gevonden tussen vooruit drukken en soms juist de tegenstander wat laten komen. Vlagger Carlo van Snek moest de ploeg verbaal wakker schudden na enkele slordigheden op het middenveld, waarna er steeds meer balbezit voor Steenbergen kwam.

De gastheren lieten Steenbergen echter niet met rust, er werd vroeg druk gezet en vele duels werden uitgevochten, waarin captain Stephan Smeekes vooropging in de strijd volgden de andere blauw-witten vanzelf. In deze periode kwam Steenbergen ook op voorsprong: nadat er vooruit gedrukt werd ging linksback Aaron Bruijns op circa 30 meter van het doel een duel aan met de rechtshalf, die op z’n minst gezegd niet fijn werd aangespeeld. Een verbeten duel om de bal volgde, Aaron won en schoot direct op doel, waar de Roosendaalse goalie de bal als een hete kroket door de handen liet glippen.

Aan de andere kant had ook DVO’60 wat kansjes gehad: men was te onrustig voor het doel en doelman Guido Sinnema, nog ingeschakeld omdat de andere keeper Joey van Gils zijn knie had gekwetst, stond zijn mannetje.

Tegenvaller was wel dat Tim Ninteman licht geblesseerd uit was gevallen, waardoor Hylke Tanke ruim een uur aan de bak moest. Doordat Koen Kuijper vanuit de spits naar rechtsachter ging, verdween er wat snelheid voorin, wat in de tweede helft merkbaar was.

Lars Driessen kreeg even rust en Tim Ninteman kon er toch nog ruim 20 minuten tegenaan, maar het spel werd iets te statisch, ondanks de balvastheid van Hylke Tanke en combinaties hier en daar, waren er weinig kansen meer voor Steenbergen. Slechts bij 1 onderschepping in de opbouw door Jasper van Tilburg werd het gevaarlijk, Hylke Tanke vond echter de doelman op zijn weg.

Aan de andere kant gaf de achterhoede ook geen krimp, maar toch kwam er een gelijkmaker. Na een dribbel van 1 van de Roosendaalse spitsen werd de bal door Eric Hagenaars over de achterlijn geschoten. De struikelpartij van deze spits, waarschijnlijk omdat hij na 30 meter dribbelen toch vermoeid was, werd door de arbiter vanuit de middencirkel beoordeeld als zijnde strafschop. Of de goedheiligman incognito al in het land was of er gewed was op een doelpunt van de thuisploeg is onbekend, echter de penalty werd benut en liet Steenbergen gedesillusioneerd achter. Hierna ontbrak het beide ploegen aan tijd en kracht om op zoek te gaan naar een beslissende treffer.

Het gelijke spel werd in de derde helft overigens nog een overwinning voor Steenbergen, dat enkele jongens samen met zaterdag3, dat later ook bij DVO’60 moest, de kantine uitgeveegd zag worden ’s avonds (na deze 13.00u wedstrijd). Vooraf was er absoluut getekend voor deze puntendeling, die gezien het spelbeeld ook wel terecht was, maar de manier waarop was voor Steenbergen enorm zuur. Hierna volgen twee thuisduels, 18 november tegen Boeimeer 5 en 25 november tegen Unitas’30 3, beide duels starten om 15.00u.

Zondag 5 november 2017

Pakslaag voor Steenbergen 1

Kloosterzande – Terwijl de Queen-klassieker “we are the Champions” door de kantine van vv Hontenisse schalt, druipen de blauwitten gedesillusioneerd van het veld af. De Zeeuwse ploeg heeft Steenbergen een pakslaag gegeven en won met 5-2. De gifbeker moet waarschijnlijk leeg.

Zonder nog een echte kans te creëren kwam Steenbergen op voorsprong.  Uit een een vrije trap kopte Remco Vd Riet raak in de 7de minuut. De thuisploeg ging op zoek naar de gelijkmaker. Kansen hierop waren er. Van de Riet haalde vlak voor de 1-1 nog de bal van de lijn. Maar het was een kwestie van tijd. Een vrije trap genomen door Titiano Staes ging mooi over de muur de kruising in.

Hontenisse bleef druk uitoefenen. Een kopbal ging rakelings over. Niet veel later legde de scheidsrechter de bal op de stip. Een lichte overtreding van Mo Dahir werd bestraft. Tom Rijk had daar weinig problemen mee. Steenbergen toonde weinig daadkracht en liep constant achter de tegenstander aan. Alle linies moesten meeverdedigen waardoor de structuur in het veld geheel weg was. We moesten vrezen voor de tweede helft.

Trainer Marco Ernest bracht Tony Ngombojoao in het veld. Dit resulteerde in een paar kansjes. De invaller stond aan de wieg van de gelijkmaker. Augustijn reageerde op zijn schot en scoorde vanuit de rebound. Enzo den Haak werd een aantal keren gelanceerd. Zijn voorzetten zorgden niet dat Steenbergen langszij kwam. Toch had dit gekund. Ngombojoao kwam op een voorzet van Den Haak net iets te kort.

Aan de andere kant waren er twee hachelijke momenten voor het doel van Jeroen Sebregts. Een schot eindigde in het zijnet en een andere bal werd door aanvoerder Augustijn van de lijn gehaald. De wedstrijd werd helemaal een kansloze missie toen de bal onhandig werd ingebracht in het spel door de altijd betrouwbare doelman. Het leverde de 3-2 op ondanks de redding van de sluitpost en het vermeende buitenspel. Het geloof in eigen kunnen was toen snel verdwenen. Hontenisse liep verder uit naar 5-2. Steenbergen kreeg aan het eind van de wedstrijd nog een paar kansjes door toedoen van Mo el Moussauoi. Zijn voorzet zorgde nog voor een kans van Ngombojoao.

Commentaar van Ernest na de wedstrijd was “Steenbergen heeft van zich zelf verloren” en daar was geen woord over gelogen. Waar de duels wel door de Zeeuwen werden gewonnen, kwam Steenbergen ieder keer te laat en liepen ze met hun ziel onder de armen. Er zal snel iets moeten gebeuren! De ploeg heeft daarvoor twee weken, want dan staat de volgende wedstrijd voor het team op de agenda. Door een bekerweekend is het eerste vrij van dienst. De volgende wedstrijd is tegen rkvv Roosendaal op 19 november.

Klik voor meer foto’s hier!

Scoreverloop:
0-1 Remco van der Riet, 1-1 Titiano Staes, 2-1(pen.) Tom Rijk, 2-2 Jeroen Augustijn, 3-2 Rob de Pooter, 4-2 Alex van Dongen, 5-2 Rijk.

Opstelling V.V.”Steenbergen” 1:
Jeroen Sebregts, Marco Vis (Tony Ngombojoao), Jeroen Augustijn, Xander Burggraaff, Rick Musters (Bart Heshof), Remco vd Riet, Jordy Dam, Lars Machielse (Mohamed el Moussaoui), Enzo den Haak, Mo Dahir & Stijn Heideman

Zaterdag 4 november 2017

Zaterdag2 ten onder in blauw-witte derby

Waar oefentegenstander Seolto 5 in eerste instantie nog voor slechts nieuws door op de wedstrijddag zelf af te melden, bleek niet alleen zaterdag2 last te hebben van dit fenomeen. Daar ook Klundert 3 verstek liet gaan, waren beide Steenbergse zaterdagteams vrij van verplichtingen en werd besloten om tegen elkaar te oefenen. Zaterdag3 nam hierin revanche voor de eerdere nederlaag aan het einde van seizoen 2016/2017, toen het nieuw te vormen team voor het eerst samenspeelde.

Al na enkele minuten zorgde Yessie Scheppink voor de voorsprong voor zaterdag3, dat veel scherper begon en zodoende werd een voorzet van Gerrald Raaymakers gemakkelijk binnen gewerkt bij de 2e paal, waar de achterhoede van zaterdag2 niet scherp genoeg was. Bij afwezigheid van de twee vaste keepers stond Aaron Bruijns de eerste helft onder de lat, maar hij kon de vroege achterstand ook niet voorkomen.

Hierna was het spelbeeld redelijk in evenwicht, maar de snelle voorwaartsen van zaterdag3 zorgden steeds voor gevaar. Zaterdag2 wist aan de andere kant niet echt tot kansen te komen, ondanks dat de bal regelmatig goed rondging en er meer rust in het spel kwam. De tweede treffer viel dan ook wederom aan de ‘verkeerde’ kant, uit opnieuw een counter was het nu Roy Krijntjes die scoorde.

Zaterdag2 kwam hierna terug in het duel, een mooie volley van Jeroen Hagenaars, die de bal aangespeeld kreeg van broer Eric, liet de keeper kansloos. Helaas deed Gerrald Raaymakers dit kunstje na door vlak voor rust een soortgelijke volley te maken, maar dan geplaatst in de hoek.

De 1-3 ruststand werd na rust alleen nog maar erger: zaterdag2 kreeg amper kansen meer, het speelveld werd te groot en het was aan goed keeperswerk van Jeroen Hagenaars te danken dat het slechts 1-4 werd: een kwartier na rust scoorde aanvoerder Nick Broeren. Conditioneel legde zaterdag2 het ver af tegen het jonge zaterdag3, dat in de eerste duels samen veel heeft bijgeleerd en dus ook genoeg tactische slimheid aan de dag legde.

Zaterdag2 is na de comeback tegen Internos weer met de neus op de feiten gedrukt en zal komende zaterdag op bezoek bij runner-up DVO’60 7, dat nog geen puntverlies heeft geleden dit seizoen, beter voor de dag moeten komen.

Zondag 29 oktober 2017

Net geen 3 punten voor Steenbergen 1

Steenbergen – Het is zaak om punten te pakken voor het eerste elftal van V.V.”Steenbergen”. Door een slechte seizoens start staat de ploeg op een 13de plaats op de ranglijst. Alleen een overwinning op RBC geeft de blauwwitten recht op 3 punten. Door een overwinning op nieuwkomer UVV’40 kan de door blessure geplaagde coach Marco Ernest vertrouwen kweken. De volle winst werd het niet, maar dat had zomaar gekund in een wedstrijd waar alles in zat.

De partij kwam langzaam op gang. Vele duels werden op het middenveld aangegaan. Het eerste kansje was voor de bezoekers. Een schot in de 19de minuut voorlangs vond geen medespeler. Niet veel later was het Remco van de Riet die een hoge bal op het goede moment doorkopte naar Enzo den Haak. Hij aarzelde niet en zette Steenbergen op voorsprong. Lang kon Steenbergen niet genieten van de 1-0, want een misverstand tussen Jeroen Augustijn en keeper Jeroen Sebregts leidde tot de 1-1. Jonathan van Eerd wist met zijn punt van de schoen ertussen te komen en maakte de gelijkmaker.

Supporters van Steenbergen veerden op toen Jordy Dam een perfecte voorzet gaf aan de inkomende Stijn Heideman. Maar hij kreeg de bal verkeerd, waardoor hij deze grote kans niet in het doel zag gaan. In diezelfde minuut had Den Haak bijna zijn 2de op zijn schoen. Zijn schot werd fraai gekeerd door de doelman Luc van Dongen. De Steenbergse ploeg zou de Ulvenhoutse doelman nog vaak tegen komen in de wedstrijd.

Dat begon al in de eerste minuut van de 2de helft. Een inswinger (combinatie tussen Van der Riet en Heideman) vanaf links kwam voor de inglijdende Dam, die net niet de kracht had om de keeper te verschalken. Steenbergen drong aan, maar creëerde geen kansen. UVV’40 ging meer naar voren door veelvuldig balverlies van de thuisploeg, maar de ploeg van trainer Gabriëls was niet daadkrachtig om wat uit te richten. Met iets meer dan een kwartier op de klok bracht Ernest wat meer aanvallende impulsen in het veld door Heideman te wisselen voor Tony Ngombojoao. Iets nadat UVV’40 een bal naast de paal zag gaan, stuurde Ngombojoao Den Haak weg. Van Dongen kwam uit zijn doel en maakte een overtreding in het strafschopgebied. Scheidsrechter De Looze kon niet anders dan naar de stip te wijzen. Dam ging ditmaal achter de bal staan en schoot laag in de rechterhoek. Van Dongen wist met zijn lange lijf de bal te keren. Steenbergen was niet uit het veld geslagen. Na lang blessureleed mocht aanvaller Mohamed el Moussaoui zijn rentree maken. In de laatste officiële minuut van de wedstrijd had De Looze opnieuw naar de stip moeten wijzen. Dam werd gevloerd, maar de scheidsrechter durfde het niet aan om het leer andermaal op het kalk te leggen. Irritatie aan beiden kanten zorgde voor wat tumult op het veld. Een juiste beslissing van de leidsman om de wedstrijd zo te laten zoals het was. Trainer Ernest gaf na de wedstrijd dan ook aan dat er meer in had gezeten.

Zondag spelen de blauwwitten uit tegen Hontenisse. De bus vertrekt om 12:00 uur. Supporters die mee willen kunnen zich voor het vertrek melden bij Sjef Dam.

Foto’s? Klik hier.

scoreverloop:
1-0 Enzo den Haak (’20 )  / 1-1  Jonathan van Eerd (’23 )

Opstelling V.V.”Steenbergen” 1:
Jeroen Sebregts, Bart Heshof, Jeroen Augustijn, Xander Burggraaff, Marco Vis, Lars Machielse, Jordy Dam, Remco vd Riet, Enzo den Haak (’85 Mohamed El Moussaoui), Stijn Heideman (’72 Tony Ngombojoao) & Mo Dahir;

Zaterdag 28 oktober 2017

Zaterdag2 buigt achterstand om in Etten-Leur

Steenbergen mocht vandaag wederom afreizen naar Sportpark de Hoge Neerstraat, enkele weken terug verloor men hier met 4-2 van DSE, nu trof het de buren van Internos. Dit team was tijdens het kampioensjaar nog 2 keer te sterk geweest voor Steenbergen en liet ook dit keer zien nog altijd behoorlijk te kunnen voetballen, maar toonde niet dezelfde mentaliteit als Steenbergen vandaag. Steenbergen miste weer behoorlijk wat vaste krachten helaas, maar kon voor het eerst dit seizoen een beroep doen op Kevin van Bers, terwijl ook Bart Koenraadt weer terug is van een blessure en Hylke Tanke nog aan de selectie toegevoegd kon worden, achteraf gezien een belangrijke zet.

De thuisploeg had aanvankelijk 1 wissel, die helaas voor hem als arbiter dienst moest doen omdat er ook bij deze grote vereniging geen arbiter was toegewezen aan dit duel. Beide teams maakte het hem gelukkig niet moeilijk, er werd ruimte gegeven voor een opbouw aan beide kanten, vooral Internos liet de bal goed van voet tot voet gaan maar had niet echt een overwicht. Toch stond het 2-0 bij rust, eerst werd een corner opnieuw ingebracht en niet goed ingeschat door doelman Guido Sinnema, later werd een schot van bijna op de achterlijn tussen doelman Guido en de eerste paal doorgeschoten, via de binnenkant van de 2e paal viel deze binnen. Het had zelfs nog erger kunnen zijn, maar de dienstdoende scheidsrechter liet een overtreding van Sven Machielse op een doorgebroken speler nabij het strafschopgebied onbestraft.

Aan de andere kant had Steenbergen ook wat kleine kansjes gehad, maar verdedigde de thuisploeg iets fanatieker en dekte het korter, waardoor een doelpunt uit bleef. Schoten van Jeroen Hagenaars en Jasper van Tilburg gingen over, Rick Driessen stuitte vlak voor rust na een dieptepass van Jasper van Tilburg op de doelman van Internos, saillant detail dat de keeper juist Rick z’n neef was. Vooral rechtsachter Bart Koenraadt zorgde voor aanvallende impulsen, zijn opstomen gedurende de eerste helft werd helaas niet beloond met een doelrijpe kans, wel moest hij duidelijk aan het zuurstof in de rust.

Steenbergen zette het na rust anders weg. Hylke Tanke viel in voor rechtshalf Kevin van Bers en ging naast alleskunner Koen Kuijper in de spits spelen, met Bjorn en Rick bleef er veel loopvermogen op de flanken, daarnaast was vlak voor rust terriër Thomas van Campenhout op het middenveld ingevallen, waardoor Internos telkens gestoord werd in de opbouw.

Na circa 10 minuten resulteerde dit in de aansluitingstreffer, Internos werd weer teruggedrongen en de doelman nam een terugspeelbal niet goed aan, Hylke Tanke was er als de kippen bij om hem de bal te ontfutselen en schoof het leder in het verlaten doel.

Steenbergen werd hierdoor natuurlijk gesterkt en kwam even later op gelijke hoogte, dit keer was het een verdediger die wat nonchalant was, Thomas van Campenhout ging er met de bal vandoor en mocht samen met Hylke alleen op de doelman af: laatstgenoemde werkte de bal over de doelman tegen de touwen.

De ruimtes op het veld werden iets groter, beide teams kregen wat mogelijkheden. Internos had vooral een sterke rechtsbuiten, maar Sven Machielse stond zijn mannetje en had waar nodig hulp van centrale duo Eric Hagenaars en Joost Savelkouls, Steenbergen kwam er ook vooral via rechts uit, van waar Rick Driessen de 2-3 maakte. Na een balverovering op het middenveld stuurde Hylke direct Rick weg, die de bal dit keer wel voorbij zijn neef kreeg. Er lag continue veel ruimte achter de linksachter, maar de krachten bij Steenbergen vloeiden ook wat weg en men liet zich wat terugveren. Ondanks dat kreeg Hylke Tanke nog een grote kans op zijn derde treffer, maar hij schoot van dichtbij hard naast.

Koen Kuijper kwam op het middenveld erbij, Internos zette ook wat extra mankracht naar voor maar de Steenbergse achterhoede gaf geen krimp. Slechts bij een inworp liet doelman Guido zijn teamgenoten flink zweten, toen hij de bal onder zijn voet door liet lopen, terwijl in de slotseconde een indraaiende corner ternauwernood nog tegen de paal getikt kon worden.

Steenbergen hield echter de voorsprong vast en spoelde daarmee de smadelijke thuisnederlaag tegen WDS’19 zaterdag2 weg. Met ontmoetingen met koploper Seolto 6 en runner-up DVO’60 7 was een driepunter ook meer dan welkom, daar het alles op alles zal moeten zetten om uit de komende 2 duels ook punten te kunnen halen. Eerst komt dus Seolto 6 op bezoek aanstaande zaterdag, om 15.00u wordt er afgetrapt en na de wedstrijd wordt er in de kantine een feest georganiseerd door zaterdag2.

Zondag 22 oktober 2017

Opnieuw geen winst voor Steenbergen

Oud Gastel – Het verslag van de wedstrijd sc Gastel 1 tegen het eerste van V.V. “Steenbergen” kan kort zijn. De kansen van beide teams kunnen op 1 hand geteld worden. Als er een overeenkomst tussen het weer en de match gemaakt moet worden, kan dat ook met 1 woord…”Slecht”. Ondanks dat het 2-1 verlies had er meer ingezeten, maar of dat terecht zou zijn?

Voordat het eerste doelpunt in de 42ste  minuut tot stand kwam, was het team uit Oud-Gastel het gevaarlijkst met een aantal direct ingedraaide corners. Keeper Jeroen Sebregts moest de bal een paar keer over de lat heen tillen. Steenbergen kon daar tegen over nog niets zetten.

Net voor de rust kropen de blauwwitten uit hun schulp. Een keihard schot werd matig verwerkt door de Gastelse keeper. Pieter Suijkerbuijk reageerde hierop, maar werd onreglementair gehinderd. De scheidsrechter wees direct naar de stip. Suijkerbuijk moest door deze actie het veld geblesseerd verlaten. Aanvoerder Jeroen Augustijn kreeg de bal in 2de instantie het doel in. Steenbergen had toen de kans om de score uit te bouwen. Invaller Stijn Heideman schoot tegen de keeper op.

Nadat iedereen was opgedroogd zagen we een terugkerend fenomeen bij het team van trainer Ernest. Een slechte 2de helft. Al weken is dit aan de gang. Of dit aan de blauwwitten ligt of aan de tegenstander die sterker wordt. In ieder geval was de druk van sc Gastel groter dan de eerste helft. De gelijkmaker hing dan ook in de lucht. Niet uit alleen standaard situaties, maar ook door snelle aanvallen. Pascal van Caam was daar veelal bij betrokken. De routinier werd eerst nog gestuit door Sebregts, maar even later stond hij vogelvrij om een ingestudeerde vrije trap in de kruising te schieten. Steenbergen lag toen al op zijn rug. Onnodig balverlies op het middenveld zorgde ervoor dat Gastel op voorsprong kwam. Een schot van de thuisploeg werd nog van richting veranderd door Xander Burggraaff waardoor het 2-1 werd. Net voor tijd moest de Steenbergse goalie nog gestrekt naar de hoek, anders was de score hoger uitgevallen.

Geen beste wedstrijd waar een aantal Steenbergse spelers al geblesseerd aan de wedstrijd begonnen. Hopelijk dat de kleine pijntjes door opnieuw verlies geen grote pijntjes worden en dat zondag tegen de nummer 6, UVV’40 een strijdbaar Steenbergen 1 op het veld staat.

Opstelling v.v.”Steenbergen” 1: Jeroen Sebregts, Lennart Boot, Xander Burggraaff (’80 Bart Heshof), Rick Musters, Marco Vis, Jeroen Augustijn, Jordy Dam, Lars Machielse, Pieter Suijkerbuijk (’42 Stijn Heideman), Mo Dahir (’80 Remco vd Riet), Enzo den Haak.

Scoreverloop: 1-0 Jeroen Augustijn (’42 pen)  /  1-1 Pascal van Caam (’73)  / 2-1 Xander Burggraaff (’79)

Zondag 15 oktober 2017

Punten blijven achter voor Steenbergen 1

Terneuzen – De blauwwitten zitten momenteel in een fase waar de punten achterblijven. “Er wordt goed getraind, maar we vertalen dit niet in punten in de wedstrijd”, aldus trainer Marco Ernest. Het goede resultaat van vorige week tegen RBC werd zondag tegen Terneuzen niet voortgezet. De blauwwitten verloren hun derde wedstrijd van de competitie met 3-1.

De wedstrijd was nog maar net 2 minuten oud toen het eerste doelpunt voor de gasten al achter keeper Jeroen Sebregts lag. Een afgeslagen corner werd binnen geschoten door Bert de Hamer. Steenbergen liet zich niet van de wijs brengen. Nadat de eerste corner een enorme kans voor Enzo den Haak opleverde was het een minuut later wel raak. Jordy Dam slingerde de bal vanaf de cornervlag naar voren. In tweede instantie wist Pieter Suijkerbuijk de verdiende gelijkmaker binnen te schieten.

Steenbergen werd sterker en creëerde enkele goede kansen. Jordy, Pieter en Remco van de Riet hadden de kans om het team van Ernest op voorsprong te brengen. Toch gingen de ballen niet in het net. Terneuzen kreeg daarna wat mogelijkheden door nonchalance van de blauwwitten. Het laatste kwartier van de eerste helft gebeurde er weinig op het nieuwe kunstgrasveld.

Terneuzen moest al vrij snel met 10 man verder in de 2de helft. Doorgaan van Mohammed El Haiadji op de Steenbergse keeper werd bestraft met direct rood. Steenbergen kon daar niet echt van profiteren. Opnieuw na een goede eerste 45 minuten kwam Steenbergen knullig achter. Een makkelijk gegeven penalty werd in geschoten door De Hamer.

Steenbergen liet het er niet bij zitten. Een schot op de paal van Den Haak zorgde voor opluchting bij de Zeeuwse supporters.

Met nog een kwartier op het scorebord wordt na balverlies voorin de bal ontfutseld door Terneuzen, die richting Steenbergs goalie kon lopen. Marc Verwei maakte de 3-1.

Er kwamen nog wat kansjes voor Steenbergen, maar in de slot minuten moest Sebregts nog een prima redding doen om de score nog niet hoger uit te laten vallen.

Scoreverloop:
1-0 Bert de Hamer (‘2) / 1-1 Pieter Suijkerbuijk (’14) / 2-1 Bert de Hamer (’56) / 3-1 Marc Verwei (’72)

Opstelling V.V.”Steenbergen” 1:
Jeroen Sebregts, Marco Vis (‘ 59. Lars Machielse), Bart Heshof, Jeroen Augstijn, Lennart Boot, Remco vd Riet (’46 Stijn Heideman), Rick Musters (’79 Boudein Bickel) , Pieter Suijkerbuijk, Enzo den Haak, Jordy Dam, Mo Dahir.

Zondag 8 oktober 2017

Winst Steenbergen in aantrekkelijk duel

Zondag 8 oktober 2017  |  vv Steenbergen 1 – RBC 1  |  uitslag 3-2  

Steenbergen: Het in een sportief dal verkerende V.V.”Steenbergen” 1 moest zondagmiddag tegen RBC uit Roosendaal. Altijd een moeilijke tegenstander, maar wel één waar je je aan kan optrekken en je vertrouwen mee kan opvijzelen. Door hard te werken bleven de punten in Steenbergen en verloor de ploeg van Danny Mathijssen met 3-2.

Op voorhand was dit een wedstrijd waar de toeschouwers zich op konden verheugen. Twee ploegen die willen voetballen voor de punten, die ze hard nodig hadden. Want RBC had er nog maar 3, maar de blauwwitten stonden nog op nul.

Het was dan ook gelijk te merken dat ze er vol voor gingen. Vanaf het fluitsignaal volgde de aanvallen van beide kanten. De eerste 10 minuten waren voor RBC en daarna voor Steenbergen. Het eerste half uur was dan ook boeiend met kansen over en weer. Toch werd keeper Jeroen Sebregts pas na 35 minuten echt getest door een goed schot, maar hij tikte die tot corner en ging het schot van Stijn Heideman net voor de goal langs bij de Roosendaalse doelman.

Na de 45 minuten kwam RBC goed uit de startblokken. Dit leverde enkele goede kansen op. Het was dan ook wachten op het eerste doelpunt van de wedstrijd. Een makkelijk gekregen vrije trap werd in de verste hoek binnen getikt door Randy Elst. Steenbergen zat niet in zak en as en ging meer naar voren voetballen. RBC-speler Schuit werd met geel bestraft daar hij de combinatie tussen Jordy Dam en Enzo den Haak onreglementair onderbrak. Dit moest hij wel, want Den Haak had ongehinderd naar het doel kunnen gaan. Een aantal minuten later commotie alom langs de kant. Heideman maakte de gelijkmaker, maar volgens vele was dit uit buitenspelpositie. Echter volgens scheidsrechter Van der Heijden was dit niet zo en hij keurde het doelpunt goed. De rapen waren gaar. Anwar Tarfit werd door de leidsman van het veld afgestuurd (2x geel) voor herhaaldelijk commentaar geven op de leiding.

Dit wegzenden van de RBC-aanvaller had niet zo veel invloed op de wedstrijd dan men dacht. RBC kreeg daarna nog kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar dat kreeg Steenbergen ook. Zij waren daarin effectiever. Het thuispubliek veerde op toen Den Haak zijn schot gekeerd zag worden door de keeper. De bal die vanaf de vuisten terug het spel in kwam kon niet goed worden ingetikt door Heideman. Zijn inzet belandde op de paal. In diezelfde minuut was er aan de andere kant een enorme kans voor de gasten. Een verkeerde terugspeelbal werd bijna fataal. Sebregts belette dit met een ferme redding.

Met nog iets meer dan een kwartier voetballen brak er een belangrijke fase aan voor de blauwwitten. Met 2 treffers werd de wedstrijd beslist. Remco van de Riet bracht Steenbergen op voorsprong met een kopbal vanuit een corner en maakte Dam er 3-1 van door goed druk te geven op de achterste linie. Toch was het nog even billenknijpen. Steenbergen vergat te blijven voetballen, waardoor Elst door de verdediging kon komen en het mooi af maakte (3-2). Na dit doelpunt werd het rommelig in en naast het veld. Het handelen van de scheidsrechter werd in twijfel getrokken, waardoor er kaarten werden getrokken en voorhoofden werden gefronst bij enkele beslissingen van de man in het geel. Furieus waren de aanhangers van de RBC toen de rebound van een vrije trap het doel in ging. Echter stond de vermeende doelpuntenmaker al buitenspel bij het nemen van deze vrijetrap. Doelpunt werd dus afgekeurd.

Daarna was de wedstrijd wel gespeeld. Steenbergen was blij met de eerste punten en RBC voelde zich genaaid. Staf en supporters gingen nog verhaal halen bij de leiding, maar dit haalt zoals gewoonlijk niets uit.

Wedstrijdfoto’s (77 stuks)

scoreverloop:
0-1 Randy Elst (’53)  /  1-1 Stijn Heideman (’59)  / 2-1  Remco vd Riet (’73)  / 3-1 Jordy Dam (’75)  / 3-2 Randy Elst (’83)

opstelling vv “Steenbergen” 1:
Jeroen Sebregts, Lennart Boot, Xander Burggraaff, Jeroen Augustijn, Marco Vis, Pieter Suijkerbuijk (’14 Stijn Heideman), Enzo den Haak, Remco vd Riet, Jordy Dam, Mo Dahir, Rick Musters (’89 Toni Ngombojoao)

Zaterdag 7 oktober 2017

Steenbergen loopt achter de feiten aan bij DSE

Op bezoek bij DSE was Steenbergen over het algemeen gelijkwaardig, maar liep het vanaf moment 1 achter de feiten aan. Al na enkele minuten liet doelman Guido Sinnema een ogenschijnlijk gemakkelijke bal los, het leder stuiterde door op het drijfnatte veld en de bal bleef stil liggen voor 1 van de gastheren, waardoor het al snel 1-0 werd.

Hierna bleef Steenbergen wat van slag: het was slordig in de passing en hield de bal daardoor niet echt lang in de ploeg. Toch kreeg men ook wat kansjes, de grootste leek te gaan komen voor Rick Driessen die op rechts zijn opponent voorbijsnelde, maar vastgehouden werd en direct ook een flinke tik op zijn achillespees kreeg. De arbiter verzuimde een gele kaart te geven, maar Rick moest zich even later wel geblesseerd laten vervangen.

Ondanks het gelijke spelbeeld nu, maakte DSE de 2-0: de linksvoor kreeg te veel ruimte, kwam naar binnen en schoot via de benen van Joost Savelkouls raak, de bal werd dusdanig van richting veranderd dat doelman Guido Sinnema ook met een laatste reflex geen redding meer kon brengen.

Na de 2-0 werd Steenbergen de bovenliggende partij, het werd zorgvuldiger, won meer duels en met de van zondag3 geleende Wouter Boot doorgeschoven naar de voorhoede werd het steeds gevaarlijker. Een rush van rechtsback Koen Kuijper werd besloten met een strakke voorzet, die door de instormende Stephan Smeekes binnen werd gewerkt. Even later kreeg ook Wouter Boot nog een grote kans, hij was al voorbij de keeper maar zijn inzet werd vlak voor de doelman weggegleden.

Steenbergen was vastberaden om na de rust te gaan jagen op de gelijkmaker, maar al na 1 minuut kon dit voornemen in de ijskast. Een schot met een verraderlijke stuit werd gelost door doelman Guido, de spits van DSE was scherper of gelukkiger en kreeg de rebound voor z’n voeten, waardoor het 3-1 werd.

Hierna bleef het spelbeeld gelijkwaardig. Beide ploegen combineerden zichzelf er soms behoorlijk doorheen, maar echt veel grote kansen waren er niet te bespeuren. Tot ongeveer 70 minuten spelen de vermoeidheid toesloeg bij beide teams: Rick Driessen maakte er vanuit een moeilijke hoek met een kopbal 3-2 van, Wouter Boot speelde zichzelf goed vrij, zijn kopbal werd verlengd en door Rick bij de 2e paal binnen geknikte. Even later vergrootte DSE de voorsprong weer naar 2 en was het Steenbergse verzet ver gebroken: de thuisploeg was doorgebroken op rechts, er werd voorgezet en rechtsachter Eric Hagenaars gleed ongelukkig weg, waardoor er alle vrijheid was om de 4-2 binnen te drukken.

Enkele kansjes volgden nog voor Steenbergen, maar de stand bleef ongewijzigd. De thuisploeg was niet per se beter, maar sprong wel beter met de kansen om en had het voordeel dat het de gehele wedstrijd een voorsprong kon consolideren. Steenbergen doet hierdoor een stap terug op de ranglijst, DVO’60 7 en Seolto 6 staan nu met 9 uit 3 bovenaan, gevolgd door DSE (6 uit 2) waardoor Steenbergen nu 4e staat. Komende zaterdag treft men thuis WDS’19 zaterdag2, tegen de Bredase vereniging werd nog nooit eerder gespeeld door zaterdag2: de ‘babyblauwen’ verloren hun eerste twee duels.

Zondag 1 oktober 2017

Inspiratieloos Steenbergen wint opnieuw niet

Oudenbosch – Steenbergen 1 deed zondag niet echt aan klantenbinding. Het eerste kwartier ging het gas er nog op, maar daarna kwam er aardig wat zand in de motor. Na een valse start in de 2de helft werden de blauwwitten aan alle kanten voorbijgelopen en mocht het team van geluk spreken dat het analoge scorebord niet verder werd belast.

Na de slechte wedstrijd van vorige week tegen Philippine had het team van Marco Ernest wat recht te zetten. “De training van afgelopen week gaf een goed gevoel”, aldus de Halsterse oefenmeester. Dit zag je dan ook in het eerste kwartier. De duels werden gewonnen, maar de kansjes gingen er gewoon niet in. De keeper van Victoria’03 moest regelmatig met zijn vuisten de bal beroeren om Steenbergen van het scoren af te houden. De blauwwitten werden alleen gevaarlijk via standaard situaties zoals corners.

Gaande de eerste helft kwam de thuisploeg in de wedstrijd. Echt goed werd er aan beide zijde niet gevoetbald. De stevige wind diagonaal over het veld zorgde dat er vele ballen over de zijlijn waaiden.

De ploeg uit Oudenbosch begon sterk aan het 2de bedrijf van de wedstrijd. Via de linker kant kon Victoria’03 oprukken en wist de bal mooi voor te trekken. Keeper Jeroen Sebregts kon zijn vingertoppen er nog wel aan krijgen, maar hij was kansloos op de rebound van de meekomende Dennis Tevel (1-0). Steenbergen probeerde de achterstand snel goed te maken. Jordy Dam haalde kort daarop de achterlijn en zette de bal voor. Het schot van Marvin Braat werd onzorgvuldig naast getrapt. Victoria’03 had in de gaten dat er meer te halen was tegen dit onmachtig Steenbergen. Remco van de Riet werd gewisseld voor Stijn Heideman. Hij was nog dicht bij de gelijkmaker door een ingestudeerde vrijetrap. Echter was dit één van de spaarzame kansjes van de wedstrijd.

Victoria’03 leunde achterover en loerde op de counter. Niet onverdienstelijk. Want opnieuw was Tevel “The Man”. Hij kreeg de bal van achteruit aangespeeld en schoof de bal onder Sebregts het doel in. Dit was dan ook een mokerslag voor de ploeg uit Steenbergen. Het geloof in een goed resultaat was zo goed als verdwenen. Nadat het nog 3-0 werd door Faris Ouaddaf floot de scheidsrechter af. Extra tijd voor de matig tot slechte wedstrijd was niet nodig.

De volgende tegenstander is RBC Roosendaal. Trainer Danny Mathijssen was toeschouwer. Veel had hij niet gezien. “Maar tegen RBC zullen ze er wel weer staan” was zijn commentaar na de wedstrijd op het parkeerterrein. Laten we hopen dat dat het geval is volgende week, want anders wordt het wel een erg moeilijk seizoen voor de spelers, staf en…supporters van de blauwwitten.

Meer foto’s te zien hier!

Opstelling v.v.”Steenbergen” 1:
Jeroen Sebregts, Lennart Boot (Rick Musters), Xander Burggraaff, Jeroen Augustijn, Stijn Baarendse, Remco vd Riet (Stijn Heideman), Pieter Suijkerbuijk, Enzo den Haak, Jordy Dam, Mo Dahir en Marvin Braat.

Scoreverloop:
1-0 (’48) Dennis Tevel / 2-0 (’65) Dennis Tevel / 3-0 (’90) Faris Ouaddaf

Zaterdag 30 september 2017

Zaterdag2 na 1 goede helft langs BSC

Na de monsterzege op Zundert ging Steenbergen vandaag op bezoek bij BSC, dat de eerste wedstrijd met 7-0 had verloren bij DSE. De voorbereiding van Steenbergen-zijde was niet optimaal, daar de shirts nog in het tassenrek stonden. Gelukkig was supporter Carlo van Snek bereid om rechtsomkeert te maken en waren de shirts tegen aanvangstijd aanwezig op sportpark Vierhoeven (waarvoor hulde)

De voorbereiding van BSC was waar mogelijk nog minder, daar er geen scheidsrechter te bekennen was en blijkbaar ook niet onderweg was. Met een kwartier vertraging werd er afgetrapt, onder leiding van Steenbergen-wissel Michael Mink (waarvoor ook hulde) die de eerste helft in goede banen zou leiden.

In deze eerste helft was Steenbergen heer en meester: al na 8 minuten was het Rick Driessen die de 0-1 op het scorebord zette, na 24 minuten maakte hij ook de 0-2 en gezien het vele balbezit was het wachten op de definitieve nekslag. Deze volgde echter niet, BSC werd na de 0-2 iets feller en Steenbergen was slordig: na aannames die niet goed waren, raakte men vaak direct de bal kwijt door het natte veld.

Na rust gaf Michael Mink zijn fluit af en trok richting de frontlinie, waar hij als targetman moest gaan dienen. Deze tactiek kwam helaas niet echt uit de verf, vooral omdat de mensen om hem heen niet genoeg meters meer maakte om het sprankelende spel van de eerste helft door te zetten.

BSC was gelukkig ook niet secuur genoeg om tot veel kansen te komen, maar een kwartier voor tijd werd het wel 1-2 nadat de aalvlugge linksvoor de bal hard in de korte hoek langs doelman Joey van Gils schoot. Aan de andere kant bleef Steenbergen kansen krijgen, maar diverse kopballen en uitgespeelde aanvallen verdwenen niet in het netje. Het bleef daarom spannend en doelman Joey van Gils nam een heldenrol op zich, door een vrijwel zekere treffer te voorkomen: de eerste Roosendaalse juichkreten waren al hoorbaar maar hij tikte het schot naast.

Steenbergen zette het wat anders weg en had de laatste 10 minuten weinig problemen meer, BSC speelde wat opportunistischer maar kon Steenbergen niet meer in de verlegenheid brengen, ook al omdat het de ruimte die het kreeg niet optimaal benutte.

Aan 1 goede helft had Steenbergen dus genoeg, wel een helft waarin het niet genoeg afstand nam van de tegenstander en het zichzelf nog onnodig moeilijk maakte: mede daardoor hield BSC hoop in een goede afloop en bleef het gaan.

Volgende week speelt Steenbergen een eerste topper: het gaat op bezoek bij DSE zaterdag3 dat vast revanche zal willen voor de verloren titelstrijd van seizoen 2015/2016. In Etten-Leur speelde beide ploegen tijdens dat seizoen met 3-3 gelijk, nu zal er ongetwijfeld een nieuw spektakelstuk op stapel staan.

Zaterdag3 op bezoek bij BSC: de eerste 3 punten zijn binnen!
Steenbergen revancheert zich voor de nederlaag van vorige week met een afgetekende 0-3 overwinning op BSC 2!
Nummer 10, Roy Krijntjes was de aangewezen persoon die de ban voor de blauwwitte brak. Via goed combinatie spel wist ‘het Slangenmens’ zich tussen de tegenstanders te wringen en zodoende de scoren te openen.

Na diverse mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden, was het BSC dat via een sterke counter in de aanval ging. Deze kans leek tot niets te leiden, maar toen gebeurde er iets geks. ‘Biba Bertus’ van Adrichem dacht niet na en kwam met een onbesuisde tackle invliegen op de tegenstander en veroorzaakte hiermee een strafschop. Dit werd uiteindelijk een koud kunstje voor de ‘Spaanse Kat’ Tim Dam, want hij koos de goede hoek en hield hiermee zijn doel schoon alsof het niets was.

In de tweede helft ging de ploeg van trainer Braat vrolijk door met goed spel en breidde de voorsprong uit naar 0-2. Spits Gerrald Raaymakers schoot snoeihard binnen en maakte alweer zijn 5e goal dit seizoen. Ook de 0-3 liet niet lang op zich wachten. Wederom was het Roy Krrrrrrrijntjes die zichzelf beloonde met een fantastisch doelpunt.
De blauwwitte hielden vandaag ook weer eens de nul en dat heeft men vooral te danken aan de top prestatie van Tim Dam!
Man of the Match: Tim Adriaanse

Zondag 24 september 2017

Steenbergen 1 start ondermaats

Steenbergen- De competitie start van de blauwwitten op zondag 24 september tegen het Zeeuwse Philippine kon volgens vele langs de kant niet slechter. Het zoeken naar een medespeler met hetzelfde shirt was kennelijk erg moeilijk. Zeker in de eerste helft. Na rust trok het iets bij, maar tot grootste daden kwam het elftal van de balende trainer Marco Ernest niet. Terecht ging de winst dan ook naar de Zeeuws-Vlaanderen.

 Steenbergen kwam geen enkele moment in de wedstrijd. Fout op fout. Alles wat mis kon gaan, ging mis. De passes kwamen niet aan of het was bij de verkeerde kleur. Het leek wel of het mooie weer een verlammend effect had op de spelers van Steenbergen. Philippine was feller. Steenbergen kwam iedere keer als tweede. De opbouw vanuit de verdediging van de thuisclub kwam niet verder dan de middenlijn. Na 24 minuten spelen kon het nieuwe scorebord benut worden. Randje buitenspel maakte Jos Westerhout de 0-1. Niet veel later wist Steenbergen gelijk te maken. Vanuit een corner schoot Toni Ngombojoao de rebound binnen. Lang kon Steenbergen daar niet van genieten. Yannick Vanhijfte sneed door de verdediging en maakte, wat later bleek de winnende treffer.

Philippine buitte het veldoverwicht niet uit. Keeper Jeroen Sebregts zorgde met enkele puike reddingen dat de rust stand op 1-2 bleef. Hij kreeg dan ook de twijfelachtige eer als “Man of the Match”.

Marvin Braat kon in de rust achter blijven. Hij werd gewisseld voor Jordy Dam. Dit zorgde wel voor meer aanvallende impulsen. Zijn komst tussen de lijnen resulteerde in een mooie combinatie met Stijn Heideman, maar zijn inzet werd nog net door de Zeeuwse goalie corner getikt.

Lars Machielse, die in de voorbereiding een goede indruk achter liet, speelde ongelukkig. Hij maakte plaats voor Enzo den Haak. Die zich al vrij snel liet zien met enkele schoten van afstand. Iets wat overmoedig, maar er gebeurde wat eindelijk in het veld. Philippine geloofde het wel en loerde op fouten van Steenbergen. Simpel balverlies van Stijn Baarendse werd bijna de genadeklap. De bal ging voor het doel van Sebregts langs, maar niemand was daar om het laatste tikje te geven.

Nog net voor dat Heideman gewisseld werd voor Mo Dahir, kreeg hij nog een kans. Echter had Jeroen Augustijn beter zelf kunnen schieten. Deze mogelijkheid was ook typerend voor de wedstrijd. Het geloof bij de aanvoerder om zelf de trekker over te halen was er niet.

Trainer Marco Ernest heeft van de week nog veel te doen om de ploeg weer op de rails te krijgen tegen Victoria’03. Steenbergen speelt a.s. zondag uit om 14:30 uur in Oudenbosch.

Meer foto’s van de wedstrijd 

Scoreverloop wedstrijd:
0-1 Jos Westerhout (’24)  / 1-1 Toni Ngombojoao (’28)  / 1-2 Yannick Vanhijfte

Opstelling v.v.”Steenbergen” 1:
Jeroen Sebregts, Lennart Boot, Xander Burgraaff, Jeroen Augustijn, Lars Machielse (’68 Enzo den Haak), Pieter Suijkerbuijk, Marvin Braat (’46 Jordy Dam), Toni Ngombojoao, Remco vd Riet, Stijn Baarendse, Stijn Heideman (’84 Mo Dahir)

Zaterdag 23 september 2017

Zaterdag2 walst over Zundert heen

Na de oorwassing van vorige week was Steenbergen uitgeschakeld voor de beker, zonder de twee keepers en zonder enige inspiratie werd er bij SC Welberg zaterdag3 met liefst 9-0 verloren.

Met een zestal andere selectieleden werd er tegen Zundert afgetrapt, ondanks hun terugkeer moest Steenbergen wederom zijn best doen om een voltallige selectie bij elkaar te krijgen vanwege enkele blessuregevallen en een weekendje weg van Zorgwijzer.nl. Joey van Gils keerde onder de lat terug, maar hoefde zich haast niet in te spannen terwijl aan de andere zijde van het veld targetman Thijs Musters zich in een speeltuin bevond.

Zundert had nog niet gespeeld en slecht sporadisch getraind, wat duidelijk te zien was. Steenbergen kon na een opstartperiode van 5 tot 10 minuten naar hartenlust aanvallen, steeds weer lag er veel ruimte op de flanken en kregen voorwaartsen Rick Driessen en Thijs Musters bijzonder veel ruimte. Beide miste eerst nog een aardige kans, maar toen de ban gebroken werd door Thijs Musters brak een stortvloed aan doelpunten los. Eerst was het de linksachter van Zundert die onder druk van Rick Driessen de bal over zijn eigen doelman liftte, hierna breiden wederom Thijs, Rick Driessen (2) en de derde goal van Thijs de voorsprong gestaag uit. Na een half jaar afwezigheid keerde vlak voor rust ook Tim Schillemans weer terug in het veld, hij kon direct scoren en bepaalde de ruststand op 7-0. Veel van deze treffers kwamen uit uitgespeelde aanvallen, 1 van de voorwaartsen werd vrijgespeeld en de breed gelegde bal werd vervolgens door een collega aanvaller binnen gewerkt.

Na rust zakte het spelpeil wat in, Zundert zakte een stuk verder in en een aantal Steenbergenaren ging te geforceerd en gehaast op zoek naar een treffer. Pas na 65 minuten viel de 8-0 te noteren, toen Jasper van Tilburg zijn tegenstander poortte en de bal in de bovenhoek plaatste. Hierna bleef Steenbergen wat slordig, maar Tim Schillemans en Rick Driessen zorgden met treffers in de laatste 10 minuten toch nog voor dubbele cijfers op het scorebord.

Omdat Internos met 12-2 van van De Fendert won, staat Steenbergen ondanks deze monsterscore op het tweede schavot na de eerste speelronde. Komende zaterdag gaat Steenbergen op bezoek bij BSC, daarna staat de eerste topper tegen DSE op het programma. In Etten-Leur zal de ploeg zeker revanche willen nemen voor de verloren titelstrijd van seizoen 2015/2016.

Zondag 17 september 2017

2e elftal komt nog te kort tegen 1e klasser MOC’17 2

Er was een kans, maar die was voor rust al tot het minimum gedaald om door te gaan in het beker toernooi. Het team van trainer Tim van de Ree kwam na de snelle openingstreffer van de Bergse eerste klasser gelijk, maar de doelpunten van de bezoekers gingen daarna wel erg gemakkelijk achter keeper Richard Tielen. De afwezigheid van spits Vincent Mosmans was een groot gemis. Toch was Kevin de Jong een flinke plaag voor de Bergse ploeg. Zijn gelijkmaker, de assist bij 2de goal (Daniël van Alphen) en de 3 enorme kansen in de 2de helft zorgden nog voor enige spanning in de wedstrijd.

MOC’17 2 regeerde de match. Zeker in de eerste helft. Door wat omzettingen in het 2de bedrijf kwamen de blauwwitten meer uit hun schulp. Jammer dat de kansen er niet in gingen, anders was het nog een echte wedstrijd geweest. De efficiëntie van de gasten was “dodelijk”. Fouten werden afgestraft, waardoor de eindstand op het nieuwe scorebord tot 2-6 kwam.
Zondag begint ook voor het 2de elftal de competitie. De ploeg speelt thuis tegen Virtus om 11:30 uur.

Foto’s van de wedstrijd

Zaterdag 16 september 2017

Troosteloos eerste uit de beker

St. Phillipsland – De supporter van Steenbergen werd niet echt verwend deze middag. Het weer was slecht en de wedstrijd die de blauwwitten op de slechte mat neer zetten was al niet veel beter. “Ik had er wel negen kunnen wisselen” was het commentaar net voor de tweede helft van trainer Marco Ernest. Typerend was dat de eerste kans van zijn ploeg in de blessure tijd van de eerste helft pas genoteerd kon worden.

De Halsterse oefenmeester moest vooraf nog wat puzzelen omdat hij enkele basisspelers miste. Maar daar lag het niet aan. De Zeeuwen waren veel feller en Steenbergen liet hen voetballen. De zondag derde klasser deed dit niet. Nadat keeper Jeroen Sebregts al een keer goed uit moest komen, was het in de 5de minuut wel raak. De rebound van een afgekeerd schot werd achter de doelman geschoten. Steenbergen kon er niets tegenover zetten. Veel ging er mis. NOAD’67 zorgde voor veel druk wat na een half uur een tweede treffer op leverde. Stijn Baarendse werd op snelheid geklopt. De rechtsvoor van de thuisclub kon de bal strak voorgeven en werd doeltreffend ingetikt (2-0).

De eerste echte kans voor Steenbergen was in de 46ste minuut. Een voorzet van rechts werd rakelings langs de 2de paal getikt door de inkomende Marvin Braat.

Ernest bracht Marco Vis en Toni Ngombojoao in. De eerste 15 minuten leverde dat nog erg weinig op. NOAD’67 had binnen 5 minuten opnieuw 3 goede kansen om de score uit te breiden.  Na 1 uur was daar dan het eerste schot tussen de palen. Augustijn werd een linie naar voren gezet om meer druk uit te oefenen. Steenbergen kwam hierdoor meer aan voetballen toe. De jarige Enzo den Haak (die nog een kaart kreeg – en geen verjaardagkaart) scoorde nog met 15 minuten op de klok de aansluitingstreffer. Steenbergen had minimaal 5 kansen om er de gelijkmaker te maken, maar dat zou wel onverdiend zijn geweest gezien de gehele wedstrijd.

Door alleen winst op Schijf en de verliespartijen tegen TSC en NOAD’67 is het eerste uitgebekerd. Volgende week begint de competitie thuis tegen Philippine.

 Foto’s van de wedstrijd 

Opstelling V.V.”Steenbergen” 1:
Jeroen Sebregts, Lennart Boot, Bart Heshof (’46 Marco Vis), Jeroen Augustijn, Stijn Baarendse, Remco vd Riet, Enzo den Haak, Jordy Dam, Mo Dahir (’46 Toni Ngombojoao), Marvin Braat, Stijn Heideman.

Scoreverloop:
1-0: Armin Geense, 2-0: Frank den Engelsman, 2-1: Enzo den Haak

Zondag 10 september 2017

Dames1 na rust ten onder in seizoensopening

Een week later dan de overige teams begonnen ook de dames aan hun bekerpoule. Vanwege het terugtrekken van NVS DA2 was men de eerste speelronde vrij, op zondag 10 september begon men officieel aan het seizoen met een thuiswedstrijd tegen SC Emma VR1. De ploeg uit Dordrecht had in hun eerste wedstrijd fors verloren van 4e klasser SC Welberg (2-8) en zou dus een gewaagde ploeg moeten zijn.

Dit bleek ook wel het geval tijdens de eerste helft, waarin beide ploegen kleine kansjes kregen maar er vooral hard gewerkt werd overal op het veld. Steenbergen paste de nodige nieuwe dames in, 3 kwamen over van VVC’68 en 2 dames waren gestopt omdat hun team bij vv de Schutters stopte, maar blazen bij V.V. “Steenbergen” hun carriere nieuw leven in.

Daartegenover stond ook wel het vertrek van enkele dames, waarvan het gemis van aanvoerster Sylvie de Jong misschien wel het meest zichtbaar was. Steenbergen kon aanvallend niet echt een vuist maken, waarna het kaarsje na een uur spelen langzaam maar zeker uit ging. De bezoekers, die veelvuldig de combinatie zochten, liepen uit naar een 0-3 winst. Foto’s van deze wedstrijd zijn hier te vinden.

Zondag gaat Steenbergen op bezoek bij SC Welberg VR1, dat al jaren in de 4e klasse uitkomt en de afgelopen seizoenen steevast in de subtop eindigde. Hierna start de competitie, thuis tegen de VR2 van SC Welberg en met een bezoek aan ODIO VR1. Hierin zal het jonge team al de eerste groei willen laten zien.

Zaterdag 9 september 2017

Zaterdag2 maakt opnieuw kansen niet af

Ook in Dinteloord hadden de Steenbergenaren het vizier nog niet op scherp staan: vele spelers kregen kansen, maar het was slechts aan Bjorn van Opdorp en Rick Driessen gegeven om te scoren, tot tweemaal toe kwam Steenbergen terug van een achterstand.

Steenbergen had veel meer balbezit dan de thuisploeg, maar kreeg maar moeilijk vat op de snelle voorhoede van Prinsenland. Daarnaast maakte men in balbezit ook meer dan eens niet de beste keuze: er werd teruggedraaid waar er vooruit gekeken moest worden en andersom. Het veldspel was echter allesbehalve slecht te noemen, maar de nieuwe verhoudingen op het veld zullen nog wat gewenningstijd met zich meenemen. Vorig seizoen hoefde Steenbergen vooral tegen te houden, dit seizoen zal men veelvuldig het initiatief krijgen of hebben en van daaruit tot kansen moeten komen.

Pas na de openingstreffer van de thuisploeg (een vrije trap die aan iedereen voorbijging), werd Steenbergen weer wat sterker. Bjorn van Opdorp miste eerder nog oog in oog met de keeper, maar zo’n 10 minuten voor de rust zette hij uit een soortgelijke situatie wel de gelijkmaker op het bord. Prinsenland was het even kwijt en direct hierna kreeg Bjorn wederom een grote kans, maar deze werd net voor de doellijn weggewerkt.

Na rust werd Steenbergen slordiger, men kwam niet meer in het ritme dat voor de rust gehaald werd en moest na een uur spelen opnieuw een tegentreffer incasseren. Hoewel de counters nu bijna altijd voorkomen werden, was het bij een uitbraak opnieuw raak, helaas passeerde Joost Savelkouls zijn eigen doelman Tim Free (weer geleend van de JO19-2) na een voorzet van rechts, achter Joost stond de spits echter ook al klaar om toe te slaan.

Steenbergen moest dus opnieuw in de achtervolging, maar kwam haast niet meer tot kansen. Prinsenland zocht zijn toevlucht meer tot afbraakvoetbal, maar kreeg op een wonderbaarlijke manier overal een voetje tussen of achter. Toch werd er 5 minuten voor tijd gelijk gemaakt, na een nieuwe overtreding op het middenveld kreeg Jeroen Hagenaars de vrije trap van Rick Driessen, die hiermee zijn eerste seizoenstreffer aan liet tekenen.

Met slechts wanhoopsschoten en gestrande voorzetten in de resterende vijf minuten bleef het dus 2-2, wat gezien de kansen- en veldverhouding niet terecht was, maar de werklust van Prinsenland was een heel stuk groter dan dat van Steenbergen. Daar de andere wedstrijd tussen Oranje Blauw en SC Welberg werd gewonnen door eerstgenoemde, staat Steenbergen na 2 duels wel bovenaan in de poule met 4 punten. Bij winst op SC Welberg zaterdag gaat het door naar de volgende ronde, bij een gelijkspel is het afhankelijk van het andere resultaat terwijl bij een nederlaag de uitschakeling het logische vervolg zou zijn.

Zaterdag 2 september 2017

Zaterdag2 nipt voorbij Oranje Blauw’14 2

Zaterdag 2 september kwam Oranje Blauw’14 zaterdag2 op bezoek voor de eerste officiële wedstrijd van het seizoen. Na de 0-3 winst op VOV 1 een week eerder werd met vertrouwen naar dit duel uitgekeken, Steenbergen wist wederom driemaal het net te vinden, maar had nu wat meer te duchten van de tegenstander.

De thuisploeg begon sterk en zag dit al vrij snel beloond worden: debutant Serge Nasibov sneed een scherpe voorzet aan, Michael Mink knikte bij de 2e paal binnen. Steenbergen leek hierna wat te verzwakken, maar verloor sowieso te veel duels. 1 van deze duels werd verloren op nog 40 meter van het doel, waarna de twee spitsen Michael Mink opzochten, ze speelden dit slim en snel uit waardoor de gelijkmaker op het bord kwam.

In deze periode had Steenbergen het lastig om uit de verdrukking te komen, maar invaller doelman Tim Free (JO19-2) hield Steenbergen op de been. Na een counter werd aan de andere kant wel gescoord, steeds maar weer was de eindpass niet goed maar dit keer was de mee opgekomen Aaron Bruijns trefzeker. Hij had een zee van tijd en ruimte op rand 16 en werd op maat bediend door Jasper van Tilburg: afdrukken bleek een koud kunstje.

Toch ging Steenbergen niet rusten met deze voorsprong, een steekbal kon te gemakkelijk gegeven worden, de goed spelende nummer 14 van Oranje Blauw nam de bal in 1 keer goed mee en verschalkte Tim Free.

Na rust was Steenbergen wat sterker. Met de rechtstreeks ingevlogen Koen Kuijper in het veld volgden er enkele rushes via de linkerkant, maar naar later bleek viel al na circa 10 minuten in de tweede helft het winnende doelpunt. Serge Nasibov was op links beland en schoot na een solo in de korte hoek via de binnenkant van de paal hard raak.

Dat de score hierna niet werd uitgebreid, mocht een wonder heten. Kansjes waren er voor Serge en Rick Driessen, maar grote kansen volgden in de slotfase. De bezoekers uit Heijningen/Oudemolen lieten in jacht op de gelijkmaker veel ruimte, maar Steenbergen was slordig voorin. En mocht die grote kans er toch komen, werd er van dichtbij tegen de doelman geschoten door o.a. Bjorn van Opdorp, die een goede wedstrijd niet kon bekronen met een doelpunt.

Net als tegen VOV dus een overwinning, maar ook een signaal dat het nog een stuk beter zal moeten om in toekomstige duels de overwinning eerder over de eindstreep te brengen. Kansen zijn er genoeg, de scherpte voor het doel moet nog gaan komen. Zaterdag gaat Steenbergen op bezoek bij Prinsenland 5, om 14.30u zal er afgetrapt worden op Sportpark de Molenkreek.

Donderdag 31 augustus 2017

Steenbergen 1 ruim voorbij Schijf

Met een klinkende 6-1 overwinning heeft Steenbergen de eerste wedstrijd van de bekerpoule gemakkelijk gewonnen. Schijf werd op donderdagavond aan de kant gezet op het kunstgrasveld van het Gemeentelijk Sportpark aan de Seringenlaan.

Dankzij doelpunten van Jordy Dam (lob in minuut 10) en Enzo den Haak (solo in minuut 12) was de wedstrijd al vroeg beslist. Steenbergen werd hierna wat slordiger, vooral in de opbouw slopen geregeld foutjes maar de verdediging kon dit vaak zelf al repareren. Slechts eenmaal wist Schijf te scoren, echter was dit vanuit buitenspelpositie en werd het doelpunt geannuleerd door arbiter Tim Jeroen Visser. Deze kende verder een weinig lastige wedstrijd, ook doordat Steenbergen uit liep dankzij een nieuwe goal van Jordy Dam en na uitstekende combinatie wist ook Pieter Suijkerbuijk zijn eerste treffer in het blauw-wit te maken. Dit overigens allemaal zonder trainer Marco Ernest en leider Francis van Fessem, die moesten ‘brommen’ vanwege een veldverwijzing in het nacompetitieduel bij SCO.

Na rust bleef Stijn Heideman in de kleedkamer achter en werd vervangen door Marvin Braat, die op de momenten dat hij veel ruimte kreeg echter steeds tevergeefs wachtte op de pass. Schijf wist de slordigheden in de tweede helft wel eenmaal af te straffen: eerst kon doelman Jeroen Sebregts nog wel redding brengen, maar de rebound werd over hem heen gekopt en viel net onder de lat binnen.

Steenbergen zette hierna nog iets aan, Jordy Dam stuitte net als in de eerste helft een keer op de doelman, maar wist ook nog tot scoren te komen om zijn hattrick vol te maken, een passje van Remco van der Riet zette hem alleen voor de doelman.

Even later was Enzo den Haak iets eerder bij een afgeslagen bal, waardoor hij de bal hard binnen kon schieten. Invalbeurten waren er ook nog voor Toni Ngombojoao en Mo Dahir, zij konden hun rushes echter niet laten bekronen met een nieuw doelpunt waardoor het 6-1 bleef.

Over anderhalve week kan Steenbergen in Oosterhout meer weerstand verwachten van TSC, dat vorig jaar pas op de slotdag naast de titel in de 3e klasse B greep.

In het weekend van zaterdag 2 en zondag 3 september zullen vrijwel alle andere teams van V.V. “Steenbergen” ook starten met het bekertoernooi. Slechts voor de JO7-1, JO7-2 en VE1 is geen bekertoernooi, de overige teams vangen het seizoen aan met een poulefase, die al afgerond is voordat de competitie zal beginnen op zaterdag 23 september en zondag 24 september.

Opstelling V.V.”Steenbergen” 1:
Jeroen Sebregts, Lennart Boot, Xander Burggraaff, Jeroen Augustijn, Lars Machielse, Pieter Suijkerbuijk (Mo Dahir), Jordy Dam, Remco vd Riet, Stijn Baarendse, Stijn Heideman (Marvin Braat) & Enzo den Haak;

Scoreverloop wedstrijd:
1-0 Jordy Dam (’10), 2-0 Enzo den Haak (’12), 3-0 Pieter Suijkerbuijk (’23), 4-0 Jordy Dam (’27), 4-1 Dennis van Nijnatten (’60), 5-1 Jordy Dam (’69) en 6-1 Enzo den Haak (’74);

Meer foto’s van de wedstrijd vindt u hier!

Zondag 20 augustus 2017

Steenbergen 1 haalt winst op oude rivaal

Steenbergen – De laatste 2 seizoenen waren de wedstrijden tussen de ploegen uit Steenbergen en Wouw op het scherpst van de snede. Het ging veelal om iets. Vandaag was dat anders. Of het moest om de eer zijn. Toch werd de oefenwedstrijd serieus genomen. Steenbergen kwam daar als winnaar van het veld omdat zij de kansen wel afmaakten.

Onder toezicht van enkele trainers (o.a. RBC Roosendaal en sc Kruisland) begon de kampioen van vorig jaar snel druk te zetten, maar de verdediging van Steenbergen hield stand. De Blauwwitten (vandaag in het zwart) probeerden met lange ballen er onder uit te voetballen. Toch was het team van trainer Marco Ernest gevaarlijk toen ze meer ging combineren. Via Toni Ngombojoao en Jordy Dam kreeg spits Marvin Braat de bal toegespeeld. Hij maakte de openingstreffer van de middag met een fraaie lob over de uitkomende Wouwse keeper (1-0).

De bezoekers probeerden meer druk te zetten en kregen daardoor kansjes. Maar de uitstekend keepende Jeroen Sebregts wist zijn doel schoon te houden. Tussen enkele kansen van topscoorder Ruben Maas van Cluzona had Braat opnieuw een 100% kans, maar dit maal lukte de lob niet (zie foto). Net voor rust werd een fout achterin afgestraft. De snelle Wesley Smits maakte de verdiende gelijkmaker voor de gasten (1-1).

De tweede helft gaf in eerste instantie hetzelfde spelbeeld dan voor rust. Echter kreeg de thuisploeg meer kansen door zelf ook meer te gaan voetballen. Een aanval via invaller Enzo den Haak zorgde al wat voor gevaar. Niet veel later was het dan wel raak. Dam stuurde Stijn Heideman weg die in het strafschopgebied werd gevloerd. Aanvoerder Augustijn zorgde (in de rebound) voor opnieuw een voorsprong (2-1). De volgende goal was een beauty. Stijn Baarendse gaf de bal laag voor waardoor Heideman de bal mooi kon intikken (3-1).

Cluzona wist keeper Joost vd Ree nog een aantal keer te testen. De lange doelman plukte enkele schoten uit de lucht. Toch kon hij bij een hard schot voorlangs niet goed zijn vingers tegen het leer krijgen. De bal stuitte voor de voeten van Maas, die deze kans niet onbenut liet (3-2). Maas was daarna de gevaarlijkste man van het veld. Hij kreeg nog een 2-tal kansen, maar zag zijn schoten naast gaan.

Klik hier voor meer foto’s.

Opstelling V.V.”Steenbergen” 1:
Jeroen Sebregts, Xander Burggraaff, Stijn Baarendse, Lennart Boot, Jeroen Augustijn, Jordy Dam, Lars Machielse, Remco vd Riet, Toni Ngombojoao, Pieter Suijkerbuijk & Marvin Braat

wisselspelers in de 2de helft: Joost vd Ree, Mo Dahir, Enzo den Haak, Stijn Heideman, Bart Heshof, Parwiz Muradi & Rick Musters

Scoreverloop:
1-0 Marvin Braat (7′) / 1-1 Wesley Smits (44′) / 2-1 Jeroen Augustijn (p 57′) / 3-1 Stijn Heideman (64′) / 3-2 Ruben Maas (73′)