728x90ad
VV Steenbergen

Wedstrijdverslagen

Zondag 17 september 2017

2e elftal komt nog te kort tegen 1e klasser MOC’17 2

Er was een kans, maar die was voor rust al tot het minimum gedaald om door te gaan in het beker toernooi. Het team van trainer Tim van de Ree kwam na de snelle openingstreffer van de Bergse eerste klasser gelijk, maar de doelpunten van de bezoekers gingen daarna wel erg gemakkelijk achter keeper Richard Tielen. De afwezigheid van spits Vincent Mosmans was een groot gemis. Toch was Kevin de Jong een flinke plaag voor de Bergse ploeg. Zijn gelijkmaker, de assist bij 2de goal (Daniël van Alphen) en de 3 enorme kansen in de 2de helft zorgden nog voor enige spanning in de wedstrijd.
MOC’17 2 regeerde de match. Zeker in de eerste helft. Door wat omzettingen in het 2de bedrijf kwamen de blauwwitten meer uit hun schulp. Jammer dat de kansen er niet in gingen, anders was het nog een echte wedstrijd geweest. De efficiëntie van de gasten was “dodelijk”. Fouten werden afgestraft, waardoor de eindstand op het nieuwe scorebord tot 2-6 kwam.
Zondag begint ook voor het 2de elftal de competitie. De ploeg speelt thuis tegen Virtus om 11:30 uur.

Foto’s van de wedstrijd

Zaterdag 16 september 2017

Troosteloos eerste uit de beker

St. Phillipsland – De supporter van Steenbergen werd niet echt verwend deze middag. Het weer was slecht en de wedstrijd die de blauwwitten op de slechte mat neer zetten was al niet veel beter. “Ik had er wel negen kunnen wisselen” was het commentaar net voor de tweede helft van trainer Marco Ernest. Typerend was dat de eerste kans van zijn ploeg in de blessure tijd van de eerste helft pas genoteerd kon worden.

De Halsterse oefenmeester moest vooraf nog wat puzzelen omdat hij enkele basisspelers miste. Maar daar lag het niet aan. De Zeeuwen waren veel feller en Steenbergen liet hen voetballen. De zondag derde klasser deed dit niet. Nadat keeper Jeroen Sebregts al een keer goed uit moest komen, was het in de 5de minuut wel raak. De rebound van een afgekeerd schot werd achter de doelman geschoten. Steenbergen kon er niets tegenover zetten. Veel ging er mis. NOAD’67 zorgde voor veel druk wat na een half uur een tweede treffer op leverde. Stijn Baarendse werd op snelheid geklopt. De rechtsvoor van de thuisclub kon de bal strak voorgeven en werd doeltreffend ingetikt (2-0).

De eerste echte kans voor Steenbergen was in de 46ste minuut. Een voorzet van rechts werd rakelings langs de 2de paal getikt door de inkomende Marvin Braat.

Ernest bracht Marco Vis en Toni Ngombojoao in. De eerste 15 minuten leverde dat nog erg weinig op. NOAD’67 had binnen 5 minuten opnieuw 3 goede kansen om de score uit te breiden.  Na 1 uur was daar dan het eerste schot tussen de palen. Augustijn werd een linie naar voren gezet om meer druk uit te oefenen. Steenbergen kwam hierdoor meer aan voetballen toe. De jarige Enzo den Haak (die nog een kaart kreeg – en geen verjaardagkaart) scoorde nog met 15 minuten op de klok de aansluitingstreffer. Steenbergen had minimaal 5 kansen om er de gelijkmaker te maken, maar dat zou wel onverdiend zijn geweest gezien de gehele wedstrijd.

Door alleen winst op Schijf en de verliespartijen tegen TSC en NOAD’67 is het eerste uitgebekerd. Volgende week begint de competitie thuis tegen Philippine.

 Foto’s van de wedstrijd 

Opstelling V.V.”Steenbergen” 1:
Jeroen Sebregts, Lennart Boot, Bart Heshof (’46 Marco Vis), Jeroen Augustijn, Stijn Baarendse, Remco vd Riet, Enzo den Haak, Jordy Dam, Mo Dahir (’46 Toni Ngombojoao), Marvin Braat, Stijn Heideman.

Scoreverloop:
1-0: Armin Geense, 2-0: Frank den Engelsman, 2-1: Enzo den Haak

Zondag 10 september 2017

Dames1 na rust ten onder in seizoensopening

Een week later dan de overige teams begonnen ook de dames aan hun bekerpoule. Vanwege het terugtrekken van NVS DA2 was men de eerste speelronde vrij, op zondag 10 september begon men officieel aan het seizoen met een thuiswedstrijd tegen SC Emma VR1. De ploeg uit Dordrecht had in hun eerste wedstrijd fors verloren van 4e klasser SC Welberg (2-8) en zou dus een gewaagde ploeg moeten zijn.

Dit bleek ook wel het geval tijdens de eerste helft, waarin beide ploegen kleine kansjes kregen maar er vooral hard gewerkt werd overal op het veld. Steenbergen paste de nodige nieuwe dames in, 3 kwamen over van VVC’68 en 2 dames waren gestopt omdat hun team bij vv de Schutters stopte, maar blazen bij V.V. “Steenbergen” hun carriere nieuw leven in.

Daartegenover stond ook wel het vertrek van enkele dames, waarvan het gemis van aanvoerster Sylvie de Jong misschien wel het meest zichtbaar was. Steenbergen kon aanvallend niet echt een vuist maken, waarna het kaarsje na een uur spelen langzaam maar zeker uit ging. De bezoekers, die veelvuldig de combinatie zochten, liepen uit naar een 0-3 winst. Foto’s van deze wedstrijd zijn hier te vinden.

Zondag gaat Steenbergen op bezoek bij SC Welberg VR1, dat al jaren in de 4e klasse uitkomt en de afgelopen seizoenen steevast in de subtop eindigde. Hierna start de competitie, thuis tegen de VR2 van SC Welberg en met een bezoek aan ODIO VR1. Hierin zal het jonge team al de eerste groei willen laten zien.

Zaterdag 9 september 2017

Zaterdag2 maakt opnieuw kansen niet af

Ook in Dinteloord hadden de Steenbergenaren het vizier nog niet op scherp staan: vele spelers kregen kansen, maar het was slechts aan Bjorn van Opdorp en Rick Driessen gegeven om te scoren, tot tweemaal toe kwam Steenbergen terug van een achterstand.

Steenbergen had veel meer balbezit dan de thuisploeg, maar kreeg maar moeilijk vat op de snelle voorhoede van Prinsenland. Daarnaast maakte men in balbezit ook meer dan eens niet de beste keuze: er werd teruggedraaid waar er vooruit gekeken moest worden en andersom. Het veldspel was echter allesbehalve slecht te noemen, maar de nieuwe verhoudingen op het veld zullen nog wat gewenningstijd met zich meenemen. Vorig seizoen hoefde Steenbergen vooral tegen te houden, dit seizoen zal men veelvuldig het initiatief krijgen of hebben en van daaruit tot kansen moeten komen.

Pas na de openingstreffer van de thuisploeg (een vrije trap die aan iedereen voorbijging), werd Steenbergen weer wat sterker. Bjorn van Opdorp miste eerder nog oog in oog met de keeper, maar zo’n 10 minuten voor de rust zette hij uit een soortgelijke situatie wel de gelijkmaker op het bord. Prinsenland was het even kwijt en direct hierna kreeg Bjorn wederom een grote kans, maar deze werd net voor de doellijn weggewerkt.

Na rust werd Steenbergen slordiger, men kwam niet meer in het ritme dat voor de rust gehaald werd en moest na een uur spelen opnieuw een tegentreffer incasseren. Hoewel de counters nu bijna altijd voorkomen werden, was het bij een uitbraak opnieuw raak, helaas passeerde Joost Savelkouls zijn eigen doelman Tim Free (weer geleend van de JO19-2) na een voorzet van rechts, achter Joost stond de spits echter ook al klaar om toe te slaan.

Steenbergen moest dus opnieuw in de achtervolging, maar kwam haast niet meer tot kansen. Prinsenland zocht zijn toevlucht meer tot afbraakvoetbal, maar kreeg op een wonderbaarlijke manier overal een voetje tussen of achter. Toch werd er 5 minuten voor tijd gelijk gemaakt, na een nieuwe overtreding op het middenveld kreeg Jeroen Hagenaars de vrije trap van Rick Driessen, die hiermee zijn eerste seizoenstreffer aan liet tekenen.

Met slechts wanhoopsschoten en gestrande voorzetten in de resterende vijf minuten bleef het dus 2-2, wat gezien de kansen- en veldverhouding niet terecht was, maar de werklust van Prinsenland was een heel stuk groter dan dat van Steenbergen. Daar de andere wedstrijd tussen Oranje Blauw en SC Welberg werd gewonnen door eerstgenoemde, staat Steenbergen na 2 duels wel bovenaan in de poule met 4 punten. Bij winst op SC Welberg zaterdag gaat het door naar de volgende ronde, bij een gelijkspel is het afhankelijk van het andere resultaat terwijl bij een nederlaag de uitschakeling het logische vervolg zou zijn.

Zaterdag 2 september 2017

Zaterdag2 nipt voorbij Oranje Blauw’14 2

Zaterdag 2 september kwam Oranje Blauw’14 zaterdag2 op bezoek voor de eerste officiële wedstrijd van het seizoen. Na de 0-3 winst op VOV 1 een week eerder werd met vertrouwen naar dit duel uitgekeken, Steenbergen wist wederom driemaal het net te vinden, maar had nu wat meer te duchten van de tegenstander.

De thuisploeg begon sterk en zag dit al vrij snel beloond worden: debutant Serge Nasibov sneed een scherpe voorzet aan, Michael Mink knikte bij de 2e paal binnen. Steenbergen leek hierna wat te verzwakken, maar verloor sowieso te veel duels. 1 van deze duels werd verloren op nog 40 meter van het doel, waarna de twee spitsen Michael Mink opzochten, ze speelden dit slim en snel uit waardoor de gelijkmaker op het bord kwam.

In deze periode had Steenbergen het lastig om uit de verdrukking te komen, maar invaller doelman Tim Free (JO19-2) hield Steenbergen op de been. Na een counter werd aan de andere kant wel gescoord, steeds maar weer was de eindpass niet goed maar dit keer was de mee opgekomen Aaron Bruijns trefzeker. Hij had een zee van tijd en ruimte op rand 16 en werd op maat bediend door Jasper van Tilburg: afdrukken bleek een koud kunstje.

Toch ging Steenbergen niet rusten met deze voorsprong, een steekbal kon te gemakkelijk gegeven worden, de goed spelende nummer 14 van Oranje Blauw nam de bal in 1 keer goed mee en verschalkte Tim Free.

Na rust was Steenbergen wat sterker. Met de rechtstreeks ingevlogen Koen Kuijper in het veld volgden er enkele rushes via de linkerkant, maar naar later bleek viel al na circa 10 minuten in de tweede helft het winnende doelpunt. Serge Nasibov was op links beland en schoot na een solo in de korte hoek via de binnenkant van de paal hard raak.

Dat de score hierna niet werd uitgebreid, mocht een wonder heten. Kansjes waren er voor Serge en Rick Driessen, maar grote kansen volgden in de slotfase. De bezoekers uit Heijningen/Oudemolen lieten in jacht op de gelijkmaker veel ruimte, maar Steenbergen was slordig voorin. En mocht die grote kans er toch komen, werd er van dichtbij tegen de doelman geschoten door o.a. Bjorn van Opdorp, die een goede wedstrijd niet kon bekronen met een doelpunt.

Net als tegen VOV dus een overwinning, maar ook een signaal dat het nog een stuk beter zal moeten om in toekomstige duels de overwinning eerder over de eindstreep te brengen. Kansen zijn er genoeg, de scherpte voor het doel moet nog gaan komen. Zaterdag gaat Steenbergen op bezoek bij Prinsenland 5, om 14.30u zal er afgetrapt worden op Sportpark de Molenkreek.

Donderdag 31 augustus 2017

Steenbergen 1 ruim voorbij Schijf

Met een klinkende 6-1 overwinning heeft Steenbergen de eerste wedstrijd van de bekerpoule gemakkelijk gewonnen. Schijf werd op donderdagavond aan de kant gezet op het kunstgrasveld van het Gemeentelijk Sportpark aan de Seringenlaan.

Dankzij doelpunten van Jordy Dam (lob in minuut 10) en Enzo den Haak (solo in minuut 12) was de wedstrijd al vroeg beslist. Steenbergen werd hierna wat slordiger, vooral in de opbouw slopen geregeld foutjes maar de verdediging kon dit vaak zelf al repareren. Slechts eenmaal wist Schijf te scoren, echter was dit vanuit buitenspelpositie en werd het doelpunt geannuleerd door arbiter Tim Jeroen Visser. Deze kende verder een weinig lastige wedstrijd, ook doordat Steenbergen uit liep dankzij een nieuwe goal van Jordy Dam en na uitstekende combinatie wist ook Pieter Suijkerbuijk zijn eerste treffer in het blauw-wit te maken. Dit overigens allemaal zonder trainer Marco Ernest en leider Francis van Fessem, die moesten ‘brommen’ vanwege een veldverwijzing in het nacompetitieduel bij SCO.

Na rust bleef Stijn Heideman in de kleedkamer achter en werd vervangen door Marvin Braat, die op de momenten dat hij veel ruimte kreeg echter steeds tevergeefs wachtte op de pass. Schijf wist de slordigheden in de tweede helft wel eenmaal af te straffen: eerst kon doelman Jeroen Sebregts nog wel redding brengen, maar de rebound werd over hem heen gekopt en viel net onder de lat binnen.

Steenbergen zette hierna nog iets aan, Jordy Dam stuitte net als in de eerste helft een keer op de doelman, maar wist ook nog tot scoren te komen om zijn hattrick vol te maken, een passje van Remco van der Riet zette hem alleen voor de doelman.

Even later was Enzo den Haak iets eerder bij een afgeslagen bal, waardoor hij de bal hard binnen kon schieten. Invalbeurten waren er ook nog voor Toni Ngombojoao en Mo Dahir, zij konden hun rushes echter niet laten bekronen met een nieuw doelpunt waardoor het 6-1 bleef.

Over anderhalve week kan Steenbergen in Oosterhout meer weerstand verwachten van TSC, dat vorig jaar pas op de slotdag naast de titel in de 3e klasse B greep.

In het weekend van zaterdag 2 en zondag 3 september zullen vrijwel alle andere teams van V.V. “Steenbergen” ook starten met het bekertoernooi. Slechts voor de JO7-1, JO7-2 en VE1 is geen bekertoernooi, de overige teams vangen het seizoen aan met een poulefase, die al afgerond is voordat de competitie zal beginnen op zaterdag 23 september en zondag 24 september.

Opstelling V.V.”Steenbergen” 1:
Jeroen Sebregts, Lennart Boot, Xander Burggraaff, Jeroen Augustijn, Lars Machielse, Pieter Suijkerbuijk (Mo Dahir), Jordy Dam, Remco vd Riet, Stijn Baarendse, Stijn Heideman (Marvin Braat) & Enzo den Haak;

Scoreverloop wedstrijd:
1-0 Jordy Dam (’10), 2-0 Enzo den Haak (’12), 3-0 Pieter Suijkerbuijk (’23), 4-0 Jordy Dam (’27), 4-1 Dennis van Nijnatten (’60), 5-1 Jordy Dam (’69) en 6-1 Enzo den Haak (’74);

Meer foto’s van de wedstrijd vindt u hier!

Zondag 20 augustus 2017

Steenbergen 1 haalt winst op oude rivaal

Steenbergen – De laatste 2 seizoenen waren de wedstrijden tussen de ploegen uit Steenbergen en Wouw op het scherpst van de snede. Het ging veelal om iets. Vandaag was dat anders. Of het moest om de eer zijn. Toch werd de oefenwedstrijd serieus genomen. Steenbergen kwam daar als winnaar van het veld omdat zij de kansen wel afmaakten.

Onder toezicht van enkele trainers (o.a. RBC Roosendaal en sc Kruisland) begon de kampioen van vorig jaar snel druk te zetten, maar de verdediging van Steenbergen hield stand. De Blauwwitten (vandaag in het zwart) probeerden met lange ballen er onder uit te voetballen. Toch was het team van trainer Marco Ernest gevaarlijk toen ze meer ging combineren. Via Toni Ngombojoao en Jordy Dam kreeg spits Marvin Braat de bal toegespeeld. Hij maakte de openingstreffer van de middag met een fraaie lob over de uitkomende Wouwse keeper (1-0).

De bezoekers probeerden meer druk te zetten en kregen daardoor kansjes. Maar de uitstekend keepende Jeroen Sebregts wist zijn doel schoon te houden. Tussen enkele kansen van topscoorder Ruben Maas van Cluzona had Braat opnieuw een 100% kans, maar dit maal lukte de lob niet (zie foto). Net voor rust werd een fout achterin afgestraft. De snelle Wesley Smits maakte de verdiende gelijkmaker voor de gasten (1-1).

De tweede helft gaf in eerste instantie hetzelfde spelbeeld dan voor rust. Echter kreeg de thuisploeg meer kansen door zelf ook meer te gaan voetballen. Een aanval via invaller Enzo den Haak zorgde al wat voor gevaar. Niet veel later was het dan wel raak. Dam stuurde Stijn Heideman weg die in het strafschopgebied werd gevloerd. Aanvoerder Augustijn zorgde (in de rebound) voor opnieuw een voorsprong (2-1). De volgende goal was een beauty. Stijn Baarendse gaf de bal laag voor waardoor Heideman de bal mooi kon intikken (3-1).

Cluzona wist keeper Joost vd Ree nog een aantal keer te testen. De lange doelman plukte enkele schoten uit de lucht. Toch kon hij bij een hard schot voorlangs niet goed zijn vingers tegen het leer krijgen. De bal stuitte voor de voeten van Maas, die deze kans niet onbenut liet (3-2). Maas was daarna de gevaarlijkste man van het veld. Hij kreeg nog een 2-tal kansen, maar zag zijn schoten naast gaan.

Klik hier voor meer foto’s.

Opstelling V.V.”Steenbergen” 1:
Jeroen Sebregts, Xander Burggraaff, Stijn Baarendse, Lennart Boot, Jeroen Augustijn, Jordy Dam, Lars Machielse, Remco vd Riet, Toni Ngombojoao, Pieter Suijkerbuijk & Marvin Braat

wisselspelers in de 2de helft: Joost vd Ree, Mo Dahir, Enzo den Haak, Stijn Heideman, Bart Heshof, Parwiz Muradi & Rick Musters

Scoreverloop:
1-0 Marvin Braat (7′) / 1-1 Wesley Smits (44′) / 2-1 Jeroen Augustijn (p 57′) / 3-1 Stijn Heideman (64′) / 3-2 Ruben Maas (73′)