V.V. “Steenbergen” zoekt nieuwe algemeen voorzitter

Zoals in de laatste nieuwsbrief was te lezen, gaat huidig voorzitter (ad interim) Marco van Kaam tijdens de volgende Algemene Leden Vergadering de spreekwoordelijke voorzittershamer overdragen. Hij geeft met dit vroege besluit het bestuur én de leden van de vereniging voldoende tijd en ruimte om te zoeken naar een geschikte opvolger:

V.V. “Steenbergen” is op zoek naar een nieuwe algemeen voorzitter. We zoeken een betrokken bestuurder, die samen met de andere bestuursleden, vrijwilligers en actieve leden, verder vorm wil geven aan de ambities en de toekomst van onze vereniging.

• Heeft bestuurlijke en/of leidinggevende ervaring
• Heeft een visie op de toekomst van V.V. “Steenbergen” en draagt deze actief uit
• Beschikt over goede communicatieve vaardigheden en in het bijzonder commerciële vaardigheden
• Heeft het vermogen om mensen en partijen te verbinden & kan delegeren
• Zoekt naar consensus tussen betrokkenen en heeft zicht op de hele vereniging
• Is besluitvaardig & doortastend
• Beschikt over inlevingsvermogen (sporters, vrijwilligers, coaches, trainers e.d.)
• Woonachtig in de gemeente Steenbergen
• Een eigen netwerk van bedrijven/organisatie/instellingen is een pré

De taken
• Weet diverse belangen binnen club en het bestuur te vertegenwoordigen en treedt als zodanig naar buiten
• Vertegenwoordigt de vereniging actief, zowel intern als extern
• Is voorzitter van de bestuurs- en ledenvergaderingen
• Coördineert de bestuurstaken, delegeert op een stimulerende wijze
• Zorgt voor een vruchtbare samenwerking binnen de vereniging
• Onderhoudt contacten met de gemeente Steenbergen en overige samenwerkingspartners
• Onderhoudt contact met & bezoekt vergaderingen van de KNVB
• Samen met overige bestuursleden of beurtelings aanwezig bij wedstrijden van het 1e elftal, eens in de zoveel tijd wedstrijdsecretaris op zondag.
• Bepaalt samen met de andere bestuurders het beleid binnen de vereniging
• Neemt en steunt initiatieven om de vereniging organisatorisch, bestuurlijk, financieel en/of sportief op een hoger niveau te brengen

Inschatting tijdsbesteding: 10 uur per week