728x90ad
VV Steenbergen

Tweedaagse Feyenoord Soccer School

Op 30 april en 1 mei 2018 mochten Sam Stoeldraijer en Luc van Zundert (beide actief in de JO7-1) meedoen aan een training bij Feyenoord, `s ochtends om 8:30 moesten we al verzamelen bij Sportpark Varkenoord om daar de tenues op te halen die ze vervolgens 2 dagen aan mochten zodat iedereen dezelfde gave Feyenoord Soccer School-outfit kon dragen.

In de pakketten zat ook een bidon waarop je gelijk je naam kon zetten zodat je gelijk drinken had voor op het veld.
Vervolgens werden ze allemaal ingedeeld in kleedkamers die een naam had van een speler van Feyenoord 1. Sam en Luc zaten in team en dus kleedkamer ‘Tonny Vilhena’. In het trainingsteam zaten ze samen met 15 andere spelers.

Vervolgens werden alle spelers bij elkaar geroepen voor een korte peptalk van trainingsleider Mike Obiku (u weet wel, die meneer die altijd in de hekken hing als hij een doelpunt scoorde) Zoals elke training hoort te beginnen, begonnen ze ook hier met een warming-up. Ondertussen was het al flink aan het regenen en is de eerste dag helaas niet meer opgehouden, maar dat mocht de pret niet drukken en niemand heeft erover geklaagd. Daarnaast is het ook fijn dat ze op kunstgras trainden anders had het 1 grote modderpoel geworden.

In de pauze van dag 1 mochten de kinderen met de gouden KNVB-beker op de foto die Feyenoord 2 weken daarvoor gewonnen had door met 3-0 van AZ te winnen! Dag 2 was het gelukkig een stuk beter weer met ’s middags uitsluitend zon!

De dag begon om 9:00 met verzamelen met daarna gelijk een groepsfoto van alle spelers en trainers van die 2 dagen. Tot 15.30u hebben de jongens heerlijk getraind met iedere 20 min een andere oefening. De groepjes werden opgeroepen door de trainers door “Groep Vilhena” te roepen waardoor ze lekker veel afwisseling hadden. Er was ook een groot opblaasbaar Feyenoord-voetbalveld waarop ze partijtjes deden, zie foto:

Op het einde kreeg iedereen een Feyenoord diploma en kregen ze ook nog een Feyenoord-bal! Vervolgens mochten ze ook nog op de foto met en hebben ze een handtekening gekregen van Mike Obiku!

Als afsluiter mochten de jongens kiezen wat we gingen eten, uiteraard werd het de MacDonalds in Rotterdam. De mensen achter de balie vonden ze zo schattig met de Feyenoord tenues dat ze een zelf een gratis ijsje mochten komen maken. De 2 dagen waren zeer leuk en ze hebben veel geleerd. Een aanrader voor iedereen als je een passie voor voetbal hebt.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *