Tentenkamp jeugd wederom geslaagd

Vrijdag en zaterdag was het dit jaar de beurt aan de JO13 en JO15 om het kampweekend te beginnen. Het weer was natuurlijk super en dankzij sponsor Albert Heijn Achterberg was er ook weer ruim voldoende eten en drinken voor de deelnemers. Dank hiervoor namens de organisatie!

De 19 deelnemers werden in 3 groepen verdeeld. We begonnen met een aantal spelonderdelen waaronder de bekende buikschuifbaan die voor de nodige verkoeling zorgde. Hierna was het eerst tijd om wat te eten. Een lekker broodje hamburger, frikandel of kroket.

Melroy en Rick hadden daarna een erg leuke dropping bedacht vanuit de Dassenplas. De jongens werden geblinddoekt met een busje vervoerd en werden begeleid door Arnold Landa, Emile de Groen en Wim Kraak. Na een flinke wandeling was er bij terugkomst op het Sportpark een heerlijk frietje en welverdiend ijsje.

Daarna werd het bekende minute-to-win-it gespeeld, waarbij weer nieuwe spellen waren bedacht waaronder “theepetten” .

Rond middernacht waren de heren nog niet moe en waren nog wel te porren voor een partijtje voetbal in het donker door Melroy en Joost. Verlichting bestond uit een bouwlamp en 2 auto’s.

Hierna gingen de heren met de gedachten te kunnen gaan “slapen” naar de tent waar ze bedachten toch maar vooral NIET te gaan slapen. Nou daar kan voor gezorgd worden: Melroy en Joost waren ook nog wel te porren voor een spelletje.
Het douanespel werd gespeeld totdat de vogeltjes al begonnen te fluiten en het weer enigszins licht begon te worden.

Toch maar even slapen met enige tegenzin. De leiding hield een oogje op het (tent)zeil ook toen een aantal heren bedachten om 06:30 uur weer maar eens te gaan voetballen. Nadat ze in de gaten kregen dat ook wij niet sliepen werd er netjes gevraagd of het mocht, maar de leiding was streng docht rechtvaardig waarna ze afdropen naar hun luchtbed. Daarna was het een aantal uurtjes stil!

Na het ontbijt werd er nog een afsluitend voetbaltoernooi gehouden,waarna we rond 12 uur het kamp afsloten.

Rond 16:00 uur was het de beurt aan de JO9, JO10, en JO11 jeugd met 44 deelnemers. De jongens werden in 7 groepen verdeeld met elk een begeleider/ouder.

Na de spellen op het kunstgras waaronder ook de buikschuifbaan en het stropdasschieten werd er eerst een broodje gegeten.

Ook voor deze deelnemers was er een opdrachtentocht door het spannende Krabbenbos, best spannend voor sommige kinderen. Zeker voor de latere groepen waarbij het al begon te schemeren.

Er waren 5 opdrachten bedacht en telkens als ze bij de persoon aankwamen bij de betreffende opdracht en deze goed hadden uitgevoerd kregen ze pas het vervolg van de route. Gelukkig is iedereen weer terug aangekomen op het sportpark dankzij de goede begeleiding van de groepen!

Hierna was er ook voor hen een frietje en een ijsje na.

Minute to win it werd hierna gespeeld. Ook de ouders werden uitgenodigd aan het spel mee te doen. En voor hen was het hierna echt tijd om naar bed te gaan. Nou ja, slapen… De laatsten gingen uiteindelijk om 03:30 uur slapen.

De volgende dag was voor hen ook het afsluitend voetbaltoernooi waarna ze weer werden opgehaald en thuis weer konden gaan bijkomen van een wederom geslaagd 4e tentenkamp van de minisupportersvereniging van VV Steenbergen.

Ondanks dat we, zeker in het afgelopen jaar, met steeds minder vaste leden van de minisupportersvereniging de organisatie van dit tentenkamp hebben moeten organiseren zijn we er toch weer in geslaagd om dit kamp voor de kinderen succesvol af te sluiten. Dit had ons echt niet gelukt zonder alle hulp van jullie ouders!

En denk je.. het lijkt me erg leuk om ook in de organisatie te komen van de minisupportersvereniging?! Laat het ons weten, wij zijn erg blij met extra hulp.

Meld je aan via minisupportersvereniging@vvsteenbergen.nl

Er zijn nog best wat spullen blijven liggen bij het tentenkamp van de JO9 JO10 en JO11 (o.a. luchtbed, rode zaklamp, paar vesten, elektrische tandenborstel & voetbalbroekjes)

Be je iets kwijt, stuur een mail naar bovenstaand mailadres met je tel. nr. en wat je kwijt bent en we reageren z.s.m.

Meer foto’s volgen binnenkort op de Facebook-pagina van de minisupportersvereniging.