Technische Commissie

Na de trainingen van Cock van Dijk voor onze jeugdtrainers in november 2015, kwam de vraag hoe we er nu voor gaan zorgen dat we deze trainings methodiek blijven volgen.

We wilden voorkomen dat iedereen de trainingen en trainingsmethodes fantastisch vond, maar uiteindelijk na een aantal jaren bijna niets meer met deze methodiek en trainingsstof gedaan werd.

Vanuit de jeugdcommissie en jeugdtrainers is op dat moment besloten om de Technische Commissie (TC) op te richten, om kwaliteit te bewaken en te borgen. Al snel hadden we een leuke en kundige groep mensen bij elkaar en hebben we als eerste doel mee gekregen, vanuit de jeugdcommissie, om het jeugdbeleidsplan mede te herschrijven.

Dit is ons aardig gelukt en op 16 juni 2016 is de definitieve versie opgeleverd en goedgekeurd door het bestuur. Het jeugdbeleidsplan is ook terug te vinden elders op de website, namelijk hier.

In dit jeugdbeleidsplan staat uitgebreid uitgelegd wat de rol van de TC is.
In het kort: het primaire doel van de TC is het doen uitvoeren en bewaken van de voetbalvisie

Wat betekent dit dan?
Dat zou teveel tekst worden om hier weer te geven. Om alle trainers en leiders hierover te informeren, hebben we op vrijdagavond 7 oktober een sessie gepland in de kantine, waarin de TC zich zal presenteren (alle trainers en leiders ontvangen hiervoor per mail een uitnodiging)

Wat kunnen we op korte termijn al verwachten van de TC?
We zijn vanaf dit seizoen gestart om iedere zaterdag een aantal wedstrijden te bekijken om een goed beeld te krijgen van de teams en de spelers binnen onze vereniging.

We gaan opnieuw een sessie inplannen met Cock van Dijk voor de trainers van de JO9, JO10, JO11 & JO13-pupillen.

Heb je vragen voor de TC, dan kan dit per mail naar tc@vvsteenbergen.nl