Steenbergen 1 eerste keer naar Zeeuws-Vlaanderen

Met de uitwedstrijd tegen Terneuzen staat komend weekend de eerste van de in totaal 5 reizen naar Zeeuws-Vlaanderen op het programma. In de grootste plaats van deze regio speelt Steenbergen tegen 1 van de 2 ploegen die nog zonder overwinning zijn in de 3e klasse A.

Het team van hoofdtrainer Ronnie Tresonie speelde door een doelpunt van Douwe Nieskens met 1-1 gelijk tegen Groen-Wit, twee weken geleden. De derby afgelopen zaterdag tegen Philippine werd pal na rust gestaakt, het speelveld was onbespeelbaar geworden door de vele regenval.

Steenbergen won een tumultueus duel van RBC, waarin de doelpunten tot de tweede helft bewaard bleven. Na een 0-1 achterstand waren het Stijn Heideman, Remco van der Riet en Jordy Dam die Steenbergen op 3-1 voorsprong zette, vooral het doelpunt van Stijn Heideman leek een kantelpunt aangezien in de protesten (vanwege vermeend buitenspel) een RBC-er twee gele kaarten kreeg. Toch werd het nog spannend, RBC scoorde de aansluitingstreffer maar Steenbergen, dat toch enkele beoogde basisspelers miste, trok aan het langste eind.

Vorig seizoen verloor Steenbergen nog met 2-0 in Terneuzen, dat dit keer wel op een andere mat zal worden bestreden. Juist afgelopen week is de hagelnieuwe kunstgrasmat opgeleverd. De bus naar Terneuzen zal om 12.00u vertrekken.

Eerder dit seizoen reisde ook Steenbergen 2 al af naar Terneuzen, helaas zonder resultaat (4-1). Afgelopen zondag behaalde zij het eerste punt: thuis tegen JEKA 4 werd het dankzij twee doelpunten van Joep van Sittert een gelijkspel, maar er hard meer ingezeten voor de manschappen van Tim van der Ree.

Komende zondag gaat het op bezoek bij Zundert 2 voor meer punten: spektakel lijkt gegarandeerd want na 3 duels heeft die ploeg al een doelsaldo van 12-11.

Het 3e wist opnieuw te winnen afgelopen zondag en staat samen met Nieuw Borgvliet 3 bovenaan met de maximale score. Zondag gaat het al vroeg op stap, om 10.00u wordt er afgetrapt bij Unitas’30 4, dat vooralsnog 1 keer won en 1 keer verloor.

De Dames vermorzelde afgelopen zondag SSW: dit team was pas net begonnen maar wist toch de eerste competitiewedstrijd al in winst om te zetten. Bij Steenbergen werd het echter nog duidelijk dat er veel werk aan de winkel is voor de Dordtse ploeg, de Steenbergse meiden combineerden erop los en de teller eindigde pas op 13-0. Goals van Romy Ernest (5), Evelien van Saarloos, Ymke Vermeulen, Anouk Feenstra en Kimberly van Es (allen 2) zorgden voor deze monsterscore.

Zondag gaat het op bezoek bij Nieuw Borgvliet, dat nu hekkensluiter is en dus ook weer een winst op zou moeten gaan leveren, hoewel onderschatting na zo’n grote overwinning op de loer kan liggen.

De zaterdagteams wisten geen punten te veroveren afgelopen weekend. Zaterdag2 verloor bij titelkandidaat DSE za3 (4-2), mede doordat men al vanaf minuut 1 tegen een achterstand aan keek bleek het lastig om in deze gelijkwaardige wedstrijd nog terug te kunnen keren, aansluitingstreffers van Stephan Smeekes (2-1) en Rick Driessen (3-2) konden helaas niet tot de gelijkmaker leiden. Zaterdag zal men zich willen revancheren als WDS’19 zaterdag2 op bezoek komt. De Bredase ploeg is een grote onbekende, maar ook nog zonder punten en dat zal men graag zo willen houden.

Zaterdag3 wist ondanks twee doelpunten van Gerrald Raaymakers in alle vroegte niet te winnen bij vv de Fendert 3. Het werd 3-2, waardoor de bovenste ploegen al wat verder weg lopen. Thuis tegen Prinsenland 5 gaat het daar zaterdag verandering in willen brengen, ook Prinsenland won nog maar 1 keer, maar wist in de beker wel zaterdag2 op een gelijkspel te houden.

Jeugd
De JO19-1 verloor in een doelpuntrijk duel van Unitas’30 JO19-1 (3-7) en zal zaterdag weer punten willen behalen als het op bezoek gaat bij het nog puntloze Zeelandia-Middelburg JO19-1.

De JO17-1 pakte de eerste winstpartij tegen MOC’17 JO17-2, hieruit zal men moed putten om op bezoek te gaan bij RCS, dat nog geen tegengoals kreeg in de eerste twee gewonnen duels.

JO15-1 verloor met 0-5 van VVGZ en lijkt een zwaar seizoen tegemoet te gaan, ondanks dat de bekerpoule werd gewonnen, zijn de eerste drie competitieduels verloren gegaan. Zaterdag is men vrij, de week erna speelt het op zaterdag tegen RBC JO15-1 voor de beker en woensdag uit bij Baronie JO15-2 in competitieverband.