Spelregelbewijs

Met ingang van het seizoen 2014/2015 zijn tweedejaars B-junioren (JO17) verplicht het spelregelbewijs te halen. Een speler dient op 1 juli van het kalenderjaar waarin hij de leeftijd van 17 jaar bereikt in het bezit te zijn van een spelregelbewijs.

Via het Digitaal WedstrijdFormulier (DWF) wordt gecontroleerd of een speler wel of niet in het bezit is van het spelregelbewijs. Wanneer dit niet het geval is, ontvangt de speler via het DWF een waarschuwing. Na zes waarschuwingen mag de speler niet meer opgevoerd worden op het DWF en is dus niet meer speelgerechtigd. Als het spelregelbewijs is gehaald, dan mag de speler weer uitkomen in wedstrijden.

Het initiatief om een spelregelbewijs in te voeren voor jeugdspelers in Nederland zorgt ervoor dat voetballers van jongs af aan meer vertrouwd raken met de spelregels. Kennis van de spelregels geeft hen meer inzicht in en begrip voor beslissingen van scheidsrechters.

Spelers uit geboortejaar 2000 gaan dit seizoen aan de slag met het spelregelbewijs.
Dat spelregelbewijs kunnen zij halen op www.voetbalmasterz.nl.

Een flitsende website die junioren op een speelse, maar vooral ook op een duidelijke manier voorbereid op het kunnen behalen van het spelregelbewijs. Zo zijn er veel oefenmogelijkheden en is er uitleg over de regels en over spelsituaties. Beide aan de hand van aansprekende voorbeelden, vaak uit het topvoetbal.