Selectietrainingen & teamindelingen seizoen 2018/2019

Het einde van het seizoen nadert en dat betekent dat we volop bezig zijn met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Traditioneel staat deze laatste fase van het seizoen in het teken van het maken van teamindelingen voor het nieuwe seizoen.

Dit seizoen zullen de teamindelingen echter later bekend zijn dan voorgaande jaren. Hier zijn twee redenen voor. Allereerst zijn er door de nieuwe competitieopzet van de KNVB tot het eerste weekeinde van juni competitiewedstrijden gepland. Dit betekent dat ook het inschrijven van nieuwe teams en het overschrijven van nieuwe spelers tot later mogelijk is.

Verscheidene teams zijn daarnaast tot eind mei bezig een zo goed mogelijk resultaat te behalen. De inzet en energie die daarvoor nodig zijn willen we niet doorkruisen met selectietrainingen en -wedstrijden voor het nieuwe seizoen.

In de praktijk betekent dit dat de selectietrainingen en -wedstrijden voor JO15, JO17 en JO19 pas beginnen in de week van maandag 28 mei. Spelers die hiervoor uitgenodigd worden, ontvangen daarover in de loop van mei bericht. Op maandag 11 juni proberen we alle selectietrainingen en -wedstrijden te hebben afgerond, waarna we alle jeugdteams kunnen indelen. De teamindelingen zijn dan ongeveer een week later bekend.

Omdat de teamindelingen voor de jongste categorieën minder tijd vergen verwachten we daar de nieuwe teamindelingen al eerder bekend te kunnen maken. Dit betekent dat de teamindelingen van JO7 tot en met JO13 vermoedelijk al eind mei bekend zijn.

We beseffen dat iedereen graag zo snel mogelijk weet hoe zijn of haar team er volgend jaar uitziet. We proberen daarom de teamindelingen zo snel mogelijk te maken. We vragen echter ook om enig geduld en hopelijk ieders begrip dat gezien de late afloop van de competitie informatie later dan gebruikelijk beschikbaar is.

De data op een rij (onder voorbehoud):
eind mei: teamindelingen JO7 t/m JO13 bekend
28 mei: start selectietrainingen- en wedstrijden JO15 t/m JO19