Selectienieuws 1e elftal

Na een betere 2e seizoenshelft handhaafde Steenbergen 1 zich in de 3e klasse A, met 33 punten op de gedeelde 9e plaats, slechts 3 punten achter de 7e plaats, maar ook slechts 4 punten voor de 12e plaats, waarop Hontenisse stond dat uiteindelijk na de nacompetitie gedegradeerd is naar de 4e klasse.

Daarom gaat hoofdtrainer Marco Ernest ook in zijn 5e seizoen voor de 3e klasse (A), de competitie-indeling zal op vrijdag 13 juli bekend gemaakt gaan worden. Met de degradatie van FC Bergen (dat daarnaast ook naar zaterdag gaat), vv Breskens en vv Hontenisse en de titel van vv Hoeven zijn er sowieso 4 nieuwe gezichten in de 3e klasse, terwijl het ook maar de vraag is in welke 3e klasse UVV’40 en Groen-Wit volgend seizoen worden ingedeeld.

Nieuwe teams zijn naar verwachting o.a. MOC’17 (degradatie uit 2e klasse), vv Clinge (kampioen 4e klasse A) en vv Schijf (kampioen 4e klasse B), terwijl ook VVR (Rijsbergen) promoveerde via de nacompetitie.

Vertrekkende spelers
Niettemin was er wat werk aan de winkel voor hoofdtrainer Marco Ernest om de selectie op peil te houden. In een vroeg stadium kondigde aanvaller Jordy Dam zijn vertrek aan naar 1e klasser sv DOSKO, terwijl Rick Musters aan gaf weer bij zondag3 te willen gaan spelen, in combinatie met het assistent-trainerschap bij het eerste elftal.

Daarnaast gaven ook Lars Machielse en Toni Ngombojoao aan hun heil elders te zoeken, zij spelen komend seizoen tegen Steenbergen, bij rkvv Roosendaal 1, onder leiding van Peter Sweres, die eerder hun trainer was bij sv DOSKO. Ook Marco Vis, vorig seizoen doorgestroomd vanuit de JO19-1, vertrekt, hij gaat de clubkleuren van Halsteren zaterdag1 (kampioen zaterdag 4e klasse) verdedigen komend seizoen.

Mohamed el Moussaoui stopte al gedurende het seizoen bij het eerste elftal en schreef zich uiteindelijk over naar Unitas’30.

V.V. “Steenbergen” dankt eenieder voor hun inzet tijdens afgelopen seizoen(en).

Nieuwe spelers
Met Jordy en Toni verliest Steenbergen 2 spelers die samen voor 16 treffers zorgden afgelopen seizoen, waardoor vooral voorin versterking nodig was.

In tegenstelling tot voorgaande jaren, komt er komend seizoen helaas niemand over vanuit de JO19-1. Enkel voor Davy Krijnen lijkt dit te gelden, echter kwam hij na de winterstop al uit bij het 2e elftal. Onder leiding van Tim van der Ree maakte hij veel progressie bij de senioren, waarin hij al tot 13 treffers kwam tijdens de revival van het 2e elftal, dat na een moeizame start tot op de laatste speeldag mocht hopen op de titel.

Jeugdspelers Mike de Hoog en Boudein Bickel kwamen vorig seizoen regelmatig in actie, veelal tijdens invalbeurten. Zij waren 1e jaars JO19-junior en spelen ook komend seizoen in het hoogste jeugdteam, waar zij in de hoofdklasse zeker nog genoeg bij kunnen leren.

Vanuit zondag2 gaat Kevin de Jong aansluiten bij de 1e selectie, om in de voorbereiding een plaats af te dwingen.

Mede door de geringe doorstroom vanuit de jeugd dit jaar, is er op zoek gegaan naar versterking van buitenaf. Met Yasin Erbas (22 jaar), Tom van Riesen (23) en Niels Neelen (22) zijn deze gevonden, onderstaand een korte kennismaking met dit drietal.

Yasin Erbas: deze 22e jarige spits komt van competitiegenoot rksv Groen-Wit. De Bredanaar is een kopsterke en balvaste speler, die zichzelf op 3e klasse niveau verder wil ontwikkelen. Afgelopen seizoen was zijn 2e seizoen bij Groen-Wit, daarvoor speelde hij bij vv Barca en TVC Breda. Saillant detail is dat Yasin zijn laatste duel voor Groen-Wit speelde in Steenbergen (zie foto).

Tom van Riesen: een aanvallend ingestelde speler die zowel op het middenveld als voorin uit de voeten kan. Tom komt van FC Bergen 1, dat vorig seizoen ook uitkwam in de 3e klasse A, daarvoor voetbalde hij bij MOC’17, waar hij vooral in het 2e elftal speelde. Doordat het eerste elftal de overstap maakt naar zaterdag, ging Tom op zoek naar een andere vereniging op zondag. In Steenbergen ziet hij de club waar hij zichzelf als speler verder kan gaan ontwikkelen.

Niels Neelen: evenals Tom is Niels 22 jaar oud. Al vanaf zijn 16e speelde hij in het eerste zondagelftal van rkvv Rimboe, al die tijd in de zondag 5e klasse. Niels heeft aangegeven de ambitie te hebben een paar stapjes hoger te spelen om sportief weer uitgedaagd te worden, via doelman Jeroen Sebregts (afkomstig uit Wouwse Plantage) hoorde hij positieve verhalen over V.V. “Steenbergen” en het contact was snel gelegd. Niels is een verdedigende middenvelder, maar kan ook rechts centraal achterin en als rechtsback uit de voeten.

Met deze aanvullingen is de selectie zowel kwalitatief als kwantitatief op peil om ook komend seizoen goed mee te kunnen doen in de 3e klasse. Naast de aanwinsten zal ook Pieter Suijkerbuijk in de loop van het seizoen verwachten terug te keren na langdurig blessureleed, terwijl ook Marvin Braat na ziekte weer terug op zijn oude niveau en conditie wil gaan komen.

Selectie & begeleiding 1e elftal seizoen 2018/2019
Keepers: Jeroen Sebregts & Joost vd Ree
Veldspelers: Jeroen Augustijn, Stijn Baarendse, Lennart Boot, Marvin Braat, Xander Burggraaff, Mo Dahir, Yasin Erbas, Enzo den Haak, Stijn Heideman, Bart Heshof, Kevin de Jong, Davy Krijnen, Wouter Merkx, Niels Neelen, Tom van Riesen, Remco vd Riet & Pieter Suijkerbuijk
Staf: Marco Ernest (hoofdtrainer), Francis van Fessem (leider), Senna Gulden (verzorgster), Martijn Hagens (keeperstrainer), Gerard de Heer (assistent-scheidsrechter), Dennis Melief (fysiotherapeut), Rick Musters (assistent-trainer), Tiny van Opdorp (assistent-trainer) & Christel van Zuuren (verzorgster)