728x90ad
VV Steenbergen

Ruimere selectie voor zondag2

Na de mislukte poging om promotie naar de reserve 1e klasse af te dwingen, overheerste vooral trots bij het 2e elftal van V.V. “Steenbergen”. Ondanks de uiteindelijk oorwassing in Oosterhout, waar het na verlenging liefst 7-1 werd voor TSC (reguliere speeltijd 3-1), had de ploeg van Geert van Koulil een mooi seizoen gedraaid.

Na de titel in de reserve 3e klasse, was handhaving de eerste prioriteit een seizoen later. Al snel bleek dat er zeker meer in het vat zat. ‘Veel teams zijn toch wel aan elkaar gewaagd, vorm van de dag én ook welke spelers er bij het eerste aan moeten sluiten is bij veel duels doorslaggevend. Zo wonnen we direct drie duels, terwijl we rond de winterstop een behoorlijke dip kenden’ aldus aanvoerder Dirk Helmons. Die zegereeks bij de start van de competitie werd gestopt door Zundert 2, dat uiteindelijk via de nacompetitie alsnog handhaving wist te bewerkstelligen, hierna werd er weer wel gewonnen van RCD 2 (dat via een winst in de finale van de nacompetitie ten koste van TSC 2 alsnog promoveerde) waarna vier duels op rij werden verloren.

‘We hebben van alle teams een keer gewonnen, op kampioen Zeelandia-Middelburg na. Wel wonnen we alleen van Moerse Boys 3 allebei de duels, tegen Virtus en RCD pakten we vier punten, terwijl we tegen de overige teams dus maar drie punten pakten. Met o.a. SC Gastel, Virtus, Hoeven en Roosendaal spelen we ook lekker in de buurt, iets wat in de reserve 1e klasse niet meer het geval zou zijn.’ kijkt Dirk terug op het afgelopen seizoen.

Trainer Geert van Koulil had in een vroegtijdig stadium bij het bestuur aangegeven dat hij hoopte dat er een opvolger gevonden zou kunnen worden. Het bestuur is hiermee aan de slag gegaan en heeft Tim van der Ree bereid gevonden om de nieuwe trainer van het 2e elftal te worden.

Tim groeide de afgelopen jaren uit tot een gerespecteerde jeugdtrainer, eerst ging hij met zijn team mee richting de A1/JO19-1, waarmee hij uiteindelijk drie jaar in de hoofdklasse actief was. Met Tim komt er een jonge, ambitieuze trainer voor de groep te staan die zijn duidelijke visie over zal willen dragen op de spelersgroep, die de afgelopen jaren ook stap voor stap is verjongd.

Vers bloed
Ook deze zomer zal hier weer sprake van zijn: door het stoppen van zowel Krystian Jurczyk als Andrzej Kuros gedurende het seizoen werd de keuze voorin wat minder. Maarten Veraart werd na de winterstop speelgerechtigd gemaakt, Marvin Braat sloot in april weer aan waardoor de selectie weer wat breder werd.

Deze zomer zullen hier nog enkele spelers bij komen: Nick van Eekelen (zaterdag2) waagt de sprong, terwijl vanuit de JO19-1 Jelle Neelen en Marco Vis doorkomen. Vanuit het eerste elftal zullen doelman Richard Tielen en Daniël van Alphen aansluiten terwijl er ook een externe versterking is aangetrokken: Kevin de Jong komt over van Lepelstraatse Boys 1.

Daartegenover staan slechts twee vertrekkers: Dave van de Watering stopt en Hein Veraart gaat bij zondag3 spelen. Een ruime selectie dus, waarmee trainer Tim van der Ree volop keuze gaat krijgen en de concurrentiestrijd eenieder tot een hoger niveau zal moeten tillen.

Selectie seizoen 2017/2018
Richard Tielen
2e doelman eerste elftal

Roy Aanraad
Daniël van Alphen (zondag 1)
Ben Bosch
Wouter Delhez
Nick van Eekelen (zaterdag 2)
Dirk Helmons
Kevin de Jong (Lepelstraatse Boys 1)
Jordi van Kaam
Danny Kolkhuis Tanke
Thom Krebbekx
Vincent Mosmans
Jelle Neelen (JO19-1)
Wouter van de Par
Dennis van Schilt
Joep van Sittert
Kevin Trilsbeek
Maarten Veraart
Pim Verwijs
Marco Vis

Begeleiding seizoen 2017/2018
Tim van der Ree (trainer, JO19-1)
Nick van der Wegen (leider)
Jelle Koenraadt (materiaalman)
Martijn Hagens (keeperstrainer)

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *