728x90ad
VV Steenbergen

Promotie/degradatie: hoe zit het?

De prijzen worden verdeeld in de komende maand, maar behalve de mogelijke kampioen zijn er natuurlijk nog veel meer teams waarvoor nog belangen op het spel staan. Onderstaand een overzicht van de teams van V.V. “Steenbergen” die meegenomen zijn in een promotie-/degradatieregeling.

1e elftal
Het eerste elftal draait een moeizaam seizoen en heeft de punten hard nodig om van een nacompetitie plaats weg te blijven. De nummer 14 in de 3e klasse A degradeert rechtstreeks, het is slechts een kwestie van tijd voordat dat definitief wordt, ondanks een revival na de winterstop van FC Bergen waarin het nog wel 7 punten behaalde. Daarboven staat vv Breskens met 14 punten ook vrij vast op de 13e plek, die nacompetitievoetbal tegen degradatie oplevert.

Hetzelfde is met de 12e plek, de plaats die V.V. “Steenbergen” enkele weken bezette maar nu heeft overgedaan aan vv Hontenisse, zij het op doelsaldo. Beide teams hebben 25 punten uit 21 duels, ook RBC, UVV’40 (beide 26 punten), Groen-Wit (28 punten) en vv Terneuzen (29 punten) zullen deze plaats willen vermijden. De nummer 11 is namelijk zeker van klassenbehoud, de nummer 12 moet gaan strijden om een plaats in de 3e klasse met de periodekampioenen van de 4e klasse én nummer 13 vv Breskens. In deze nieuwe nacompetitie-opzet worden geen uit- en thuisduels meer gespeeld, maar gaat het om 1 ontmoeting op het terrein van 1 van beide verenigingen.

Bij een gelijke stand qua punten geldt het doelsaldo, is dat gelijk dan geldt het onderlinge resultaat. Pas als alles gelijk is volgt er een onderling beslissingsduel.

2e elftal
Zondag2 behaalde vorig seizoen de nacompetitie en werd na verlenging door TSC 2 uitgeschakeld in de eerste ronde, dit seizoen wil men opnieuw een nacompetitieticket bemachtigen. Het doet nog mee voor de 2e en 3e periode maar staat ook slechts drie verliespunten achter op koploper Hoeven 2, dat men nog treft deze maand. Toch loert er van onderen ook nog het gevaar dat het ingehaald wordt en buiten de prijzen valt.

Mocht het de nacompetitie in gaan, gaat men spelen voor een plaats in de reserve 1e klasse. Behalve met de andere 2 periodekampioenen uit hun eigen reserve 2e klasse, ook nog met de nummers 12 en 13 uit de reserve 1e klasse A, waarschijnlijk vv Dubbeldam 2 en sv Terheijden 2 en de periodekampioenen uit de andere reserve 2e klasse, waaruit o.a. vv Rijen 2, VOAB 2, Baardwijk 2 en ook weer TSC 2 naar voor kunnen komen.

Lagere senioren
Bij de lagere seniorenteams promoveert alleen de kampioen, geen periodetitels te verdelen en nacompetitievoetbal is ook niet aan de orde. Wel kan het eventueel aangevraagd worden. Zondag3, zaterdag3 en de VR1 doen dus nog mee om de titel en dus ook promotie, zaterdag2 kan het seizoen verder uitballen. De VE1 doen ook mee om de titel, maar zij spelen in de hoogste klasse binnen hun categorie.

JO19-1
Bij de JO19-jeugd wordt ook gewerkt met deze periodes, maar de JO19-1 houdt zich daar niet mee bezig. Het team van Niels Freekenhorst kent een lastig seizoen, ook qua personele bezetting, maar bezit voldoende kwaliteit om zich toch te handhaven in de hoofdklasse. Na de winterstop werd er al enkele keren ongelukkig verloren, maar uit de laatste 4 duels werden 9 punten behaald. Hierdoor staat het inmiddels 4 punten boven de nummer 11, welke samen met de nummer 12 degradeert aan het einde van dit seizoen.

JO17-1
De JO17-1 wist afgelopen zaterdag van concurrent Walcheren JO17-1 te winnen (2-1) en steeg daarmee naar de 9e plaats in hun hoofdklasse. Komende zaterdag op bezoek bij hekkensluiter MOC’17 JO17-2 kan het nog een grote stap richting handhaving zetten, aangezien ook hier de nummer 11 en 12 een klasse afdalen aan het einde van het seizoen.

JO15-1
De JO15-1 staat ook boven de streep, maar slechts 1 puntje. De nummer 11 is Baronie JO15-2 (8 punten), Wieldrecht en Steenbergen staan hier met 9 punten maar nipt boven. Hekkensluiter is Zeelandia-Middelburg JO15-1 met 3 punten, dat lijkt geen gevaar meer als Steenbergen hier op woensdag 9 mei de punten weg kan kapen. In dat geval groeit de kans ook dat het team ook volgend jaar in de hoofdklasse uitkomt.

JO13-1
De JO13-1 won de najaarscompetitie en zal dat ook bij de voorjaarscompetitie willen doen. Alleen de kampioen van deze 1e klasse promoveert namelijk.

Voor de overige teams geldt een flexibele regeling, op basis van inschatting van de krachten én de huidige resultaten binnen hun eigen klasses. Bij de lagere teams zijn er echt ook flinke verschillen in dezelfde (bijvoorbeeld 3e) klasse, dus hier valt niets met zekerheid over te zeggen.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *