Poging tot brandstichting kantine

In de nacht van woensdag 2 augustus op donderdag 3 augustus is geprobeerd om brand te stichten in de kantine. In de hoek achter de kantine is, naar alle waarschijnlijkheid, een jerrycan met vet aangestoken. De brand is via een afzuigingsslang naar binnen gekomen, maar doordat de slang niet brandde maar is gesmolten, is de vereniging een ramp bespaard gebleven.

Wel is er dus brandschade, zowel optisch aan de buitenkant. Buiten aan de muur én op de bestrating, binnen aan de afzuigingsslang en in de voorraadruimte van de kantine. Het bestuur van de vereniging en kantine betreurt dit voorval, uiteraard is er op de dag zelf nog aangifte gedaan en zal de schade afgehandeld worden in samenwerking met de verzekeringsmaatschappij. Ook is er veel roetschade in de gehele kantine en zal een speciaal bedrijf (via de verzekering) de kantine enkele malen compleet komen reinigen de komende tijd.

Het weggelopen vet (zie natte plaatsen op de foto) zorgde voor extreme gladheid op het pleintje achter de kantine, we zijn de Gemeente Steenbergen dan ook dankbaar voor het strooien van korrels hier, waar het vet in zal gaan trekken.

Het vermoeden bestaat dat dit voorval in lijn ligt met de diverse vernielingen en brandstichtingen in Steenbergen(-Zuid) de afgelopen tijd. Onder andere Survival Diomedon, Zwembad de Meermin, maar ook de aannemers die werken aan de riolering en bestrating in de wijk Zuid hebben hier eerder al last van gehad.

De vereniging zal, in samenwerking met politie en Gemeente Steenbergen passende maatregelen treffen. Het bestuur roept eenieder op waakzaam te zijn op en rondom ons sportpark én zijn oren en ogen open te houden omtrent deze zaak. Wanneer je mogelijk meer informatie hebt, kun je je direct richten tot de politie, maar uiteraard ook ons eigen bestuur (bestuur@vvsteenbergen.nl)