Oude voetbalkleding naar Gambia

Samen met de Steenbergse Esther Volkers heeft V.V. “Steenbergen” voor Stichting Sponsor a Child enkele incomplete sets shirts samen gevoegd en geschonken aan ‘Soccer voor Gambia’ (uit Bergen op Zoom). ‘Mijn schoonouders (Peter en Martina Volkers) hebben daar een school laten bouwen, een huisartsenpost en nu komen er nog 2 klaslokalen bij. Er gaan daar nu 716 kinderen naar school waarvan een groot deel gesponsord wordt omdat hun ouders het schoolgeld niet kunnen betalen, dat word dan gedaan door onze stichting zodat ze toch onderwijs krijgen’ aldus Esther.

‘De jongens in Gambia hebben (bijna) allemaal de droom om ooit profvoetballer te worden, ze zijn bloedfanatiek en hopen gespot te worden om zo in een bekend team te kunnen gaan spelen. Overal waar je kijkt zie je dan ook wel kinderen voetballen. De meeste teams hebben echter weinig geld voor spelmaterialen, maar de jongens zijn ontzettend dankbaar voor alle materialen die ze krijgen.

V.V. “Steenbergen” is blij dat het, na er jaren met veel plezier zelf gebruik van te hebben gemaakt, nog meer mensen blij kan maken met deze shirts en hoopt dat andere verenigingen dit voorbeeld volgen.