Nieuw zaterdag3-team van start in seizoen 2017/2018

Na de zomerstop zal een volledig nieuw zaterdag3-team van start gaan. Het oude zaterdag3, dat na de titel in het eerste seizoen de afgelopen jaargang als 2e eindigde in de reserve 4e klasse, vertrekt voor het grootste gedeelte (terug) naar VVC’68, terwijl een enkeling nu bij een ander team aan de slag gaat.

Daarvoor in de plaats komt een nieuw zaterdagteam. Een jonge equipe, onder leiding van trainer Richard Braat, gaat komend seizoen aan een nieuw avontuur beginnen in de reserve 5e klasse. Op initiatief van Tom van Merode zijn diverse spelers weer teruggekeerd van andere verenigingen en hebben gestopte voetballers hun voetbalschoenen weer uit de kast gehaald.

Wesley Braat (SC Welberg zaterdag4) keert terug, net als een groep van FC Moerstraten 1: Nick Broeren, Tim Adriaanse, Jorik Raaijmakers en doelman Mike Delwel keren terug op het oude nest. Donny van der Zwart en Roy Krijntjes waren al gestopt bij FC Moerstraten, maar gaan nu ook weer voetballen net als de eerder gestopte Tom Bierkens, Yessie Scheppink en Erik Verstrepen. Samen met een flink aantal jongens van zondag4 én spitsen Wessel Adriaansen (JO19-2) en Gerrald Raaijmakers (zondag1, zie foto) vormen zij komend seizoen het nieuwe team.

Voor de zomerstop werd een oefenduel tegen zaterdag2 nog nipt verloren (3-2), echter hierin liet men zeker zien dat men mee kan gaan doen om de bovenste plaatsen: een jonge, maar brede en goed voetballende selectie waarin veel jongens toch al enkele jaren ervaring in het seniorenvoetbal met zich meedragen. Routinier is Niels Ijpelaar, tot deze zomer nog leider van het 4e elftal dat helaas is opgedoekt: de combinatie van de al bestaande capaciteitsproblemen met het vertrek van een forse groep naar zaterdag3 heeft ervoor gezorgd dat dit team helaas is opgeheven.

Met trots zullen zij dan ook het blauwwitte tenue weer gaan verdedigen, aan trainer Richard Braat wekelijks de puzzel om eenieder tot voldoende minuten te laten komen zonder het evenwicht in het team te verliezen. Na de wedstrijd zal het team in ieder geval ook in de diverse kantines de strijd willen winnen.