Niels Freekenhorst nieuwe trainer JO19-1

Niels Freekenhorst (2e van rechts op de foto) is in het seizoen 2017/2018 de nieuwe hoofdtrainer van JO19-1. Hij zal deze taak op zich nemen samen met zijn vaste partner Audey Soeroto (rechts).

De jeugdcommissie heeft Niels gevraagd de overstap van JO15-1 naar JO19-1 te maken om de ontstane vacature op te vullen. Deze vacature is ontstaan na de aanstelling van Tim van der Ree als trainer van zondag 2.
Er is voor het opvullen van de vacature de afgelopen weken met mensen binnen en buiten de vereniging gesproken. Ook is er extern een vacature geplaatst.

Uiteindelijk heeft de jeugdcommissie een dringend beroep op Niels gedaan om de functie op zich te nemen, hoewel hij het zeer naar zijn zin heeft bij JO15-1. De jeugdcommissie is Niels en Audey zeer erkentelijk voor hun hulp en flexibiliteit.

Niels is voor de JO15-1 ook trainer geweest van onder andere de toenmalige D4, D3, C2, B3 en B2, voor hij vorig seizoen bij de D1 aan de slag ging met een groot deel van de huidige groep van de JO15-1. Hiermee besloot hij woensdag 3 mei de competitie: met een overwinning tegen Internos JO15-1 wordt het team minimaal 6e in hun hoofdklasse, ze staan nu 5e maar Virtus kan bij winst in de inhaalduels nog langszij komen.

Als actief voetballer begon Niels op zijn 5e bij SVS in Capelle a/d Ijssel. Op zijn 16e verhuisde Niels naar Steenbergen en als 18-jarige begon Niels aan zijn carrière als trainer. Ook was Niels aanwezig bij de opstart van zaterdag2, inmiddels circa 7 jaar geleden, waar hij twee seizoenen speelde. Nu is hij nog actief bij FC Cromwiel (3) in de zaal.

Het streven is om zo snel mogelijk de vacante positie van trainer JO15-1 in te vullen. Als dit nog niet het geval is bij aanvang van de selectietrainingen voor JO15-1 zullen deze plaatsvinden met medewerking van de Technische Commissie.