JO17-3 voorjaarskampioen 2017/2018

In het begin van het seizoen begonnen in de 4e klasse wat toch iets te hoog gegrepen was voor dit team. Met een ene laatste plek moesten deze boys een klasse lager gaan voetballen en dat had in het begin ook nog wel even wat voeten in de aarde. De eerste competitie wedstrijd werd nl. al meteen met 8-1 verloren!

Tijd dus om ons te herpakken en er voor te zorgen dat dit niet weer gebeurde. Maar wat bleek: er kwamen steeds meer blessures om de hoek kijken waardoor het team een beroep moest gaan doen op invallers. In het begin hielp Joey Huijzers ons mee en later werd veelvuldig gebruikt gemaakt van meerdere spelers waaronder ook Noël van Opdorp die zelfs topscorer van het team werd!

Doordat onze blessures hardnekkig en vooral langdurig waren, hebben we dankbaar gebruik gemaakt van onze invallers en ging het team er vandoor met de ene overwinning na de andere.

Totdat eindelijk afgelopen zaterdag de wedstrijd daar was om het kampioenschap. De wedstrijd tegen DVO’60 JO17-3 uit Roosendaal, op een drukbezocht hoofdveld.

Iedereen was aanwezig en uiteindelijk waren we met 16 spelers om aan de wedstrijd te beginnen. Met onze 3 vaste invallers Joey Huijzers, Noël van Opdorp en Tijmen Iriks begonnen we vol zelf vertrouwen aan de wedstrijd.
Vanaf het begin van de wedstrijd bleek al snel dat wij de overhand hadden maar moesten we 11 minuten wachten op de eerste goal. Vanuit een mooie voorzet van rechts was het Ali Dahir die de bal mooi binnenkopte.
Daarna herpakte de tegenstander zich en kregen zowaar ook wat kansen om de score op gelijke hoogte te brengen. Dit lukte echter niet en konden wij in de 22e minuut op een 2-0 voorsprong komen dankzij een mooi schot van Noël van Opdorp. Het verzet van de tegenstander leek toen aardig gebroken want toen volgden de doelpunten elkaar in rap tempo. In de 27e minuut scoorde Luuk Zoetekouw, in de 29e minuut wederom Noël van Opdorp, in de 30e en 32e minuut pakte Vincent Pop ook zijn doelpuntjes mee en uiteindelijk was het Tijmen Iriks die de ruststand bepaalde op 7-0.

In de rust was er eigenlijk maar 1 jongen binnen het team die een klein beetje met weemoed naar de wedstrijd keek en dat was onze keeper Teun Schijvenaars. Hij wilde ook dolgraag voetballen en vond Luuk Zoetekouw bereid om het keeperstenue aan te trekken waardoor Teun lekker kon gaan voetballen. Zo gezegd zo gedaan, begonnen we aan de 2e helft. Doordat een aantal spelers gewisseld waren, kregen we het toch wat moeilijk aan onze kant. In de 44e en 47e minuut volgden zelfs 2 tegendoelpunten. Het duurde een paar minuten tot het team zich herpakt had maar in de 53e en 54e minuut werden 2 prachtige doelpunten gescoord door niemand minder dan Oscarlin Pena Espinal. Met een comfortabele 9-2 voorsprong dachten we de wedstrijd verder rustig uit te kunnen spelen maar niets was minder waar want met een prachtige trap vanaf de middenlijn (en windje mee) kon de tegenstander voor de 9-3 zorgen. Wij namen hier echter geen genoegen mee omdat onze beide spitsen Vincent Pop en Noël van Opdorp dolgraag hun hattrick in deze wedstrijd wilde maken. Eerst was het de beurt aan Vincent die in de 71ste minuut van dichtbij raak kon schieten en zo zijn derde treffer maakte. Noël van Opdorp zag zijn kans ook schoon en 2 minuten later maakte hij in de 73ste zijn derde treffer.

De 11-3, die helaas niet op het scorebord paste, was tevens de eindstand van deze wedstrijd waarmee het kampioenschap van de JO17-3 een feit was.

Na de wedstrijd werd volop feest gevierd en werden de medailles aan de spelers uitgereikt. Na een mooie speech van onze kersverse jeugdvoorzitter Michel Reijns werd 1 speler in het bijzonder in het zonnetje gezet, namelijk Remco van Oijen. Hij presteerde het om 100% aanwezig te zijn op alle trainingen en wedstrijden. De boys mochten vervolgens genieten van een heerlijke bak friet met een snack en zijn vervolgens op een platte kar feestvierend door het centrum van Steenbergen gereden om aan iedereen te laten weten dat ze kampioen zijn geworden!