728x90ad
VV Steenbergen

JO17-1 pakt titel in eerste klasse

Dankzij een 2-0 overwinning op Rood Wit W JO17-1 is V.V. “Steenbergen” JO17-1 afgelopen zaterdag (29 april) kampioen geworden van hun 1e klasse. Een speelronde voor het einde is men niet meer in te halen door de overige teams, met runner up Zeelandia Middelburg voorop.

Het scenario was vooraf zo ingevuld: een opkomst met muziek verzorgd door B-Special fx én hand in hand met K- en F-spelertjes, op een door de ouders van de spelers versierd hoofdveld. Een spandoek achter de goal zorgde ervoor dat men telkens herinnerd werd aan wát er moest gebeuren.

Er werd direct veel druk gezet op de bezoekers, die van geluk mochten spreken dat het niet op vroege achterstand kwam. Een enorme kans werd voor open goal op de lat gekopt en ook in de rebound niet benut, waarna even later Bas van Broekhoven de score leek te openen. Zijn goal werd echter geannuleerd door de arbiter, waarna Rood Wit wat beter in het duel kwam. Steenbergen ging mee in het fysieke spel van de middenmoter, die het zeker niet cadeau kwam doen.

De ban werd gebroken toen Davy Krijnen na ongeveer een half uur spelen met een afstandsschot voor de 1-0 zorgde. Dit voelde bevrijdend voor veel spelers en zorgde ook voor wat meer rust in de harten van de massaal opgekomen supporters. Na rust bleef het lang 1-0, waarna Rood Wit nog een ultieme kans kreeg op de gelijkmaker. Max Knook zorgde er met een prachtige redding voor dat hij ook dit duel een cruciale rol kon spelen, zoals al heel het seizoen samen met zijn solide verdediging: met slechts 19 treffers hoeft hij gemiddeld maar 1 keer per week de gang naar het net te maken, een uniek laag aantal voor in de jeugd.

Vijf minuten voor tijd schoot Jasper van Pelt na een mooie aanval op de lat, de rebound kopte hij binnen waarna het duel gespeeld was. Enige tijd later was het zo ver en was de JO17-1 officieel kampioen. De mannen van hoofdtrainer Dennis van Schilt en begeleiders Nick Broeren, Tom van Merode, Remco van der Riet en Roy van Gils pakken de titel in hun 1e klasse en dat houdt in dat de nieuwe hoofdtrainer Marc van der Wegen volgend seizoen begint in de hoofdklasse.

Uiteraard is V.V. “Steenbergen” trots op het team én de begeleiding, die hard gewerkt hebben aan dit mooie resultaat. Goede spelers hebben is slechts een klein gedeelte van een kampioenschap, ook dit keer is weer aangetoond dat het vooral om het collectief gaat. Met Rowin Kools, Mike de Hoog, Davy Krijnen, Jasper van Pelt en Thijs Zantboer zijn er liefst 5 spelers die meer dan 10 treffers gescoord hebben, wat Steenbergen niet afhankelijk maakte van 1 of 2 spelers en waardoor tegenstanders zich moeilijk in konden graven.

Foto’s van en na de wedstrijd, bekijk ze hier!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *