JO11-2

De najaarscompetitie voor de JO11-2 is beëindigd met een knappe 2e plaats. Het seizoen duurde slechts een luttele 10 minuten te lang, uit bij SC Welberg JO11-1 konden beide ploegen kampioen worden en trok Steenbergen in de slotfase uiteindelijk aan het kortste eind (4-2 voor de oranjehemden)

Niettemin was trainer John Bijlsma in zijn nopjes en besloot de eerste seizoenshelft met onderstaande voordracht.

Beste spelers,

Wat ben ik trots op jullie. Wat was het spannend vandaag. Wat hebben jullie een topprestatie geleverd. We spelen pas vanaf september in deze samenstelling en zijn bijna gelijk kampioen geworden. In deze klasse, de derde klasse, zijn we nog nooit zo hoog geëindigd. Vorige jaar zijn we in het najaar 4e geworden en in het voorjaar 3e. Nu zijn we in het najaar als 2e geëindigd en bij winst (en dat zat er tot 10 minuten voor tijd gewoon nog in vandaag) zouden we kampioen zijn geworden. Helaas is dat niet gelukt, maar de prestatie is er niet minder om. Top gedaan, ook na wedstrijd. Ik heb
al weer zin in de voorjaarscompetitie.

Ons team bestaat uit een mix van Gummarus en Maria Regina-leerlingen. In het team zitten een paar hele lange spelers, maar ook een paar hele kleintjes. In tegenstelling tot vorig jaar zijn we nu een team. Iedereen is belangrijk en doet zijn best. Vier van de negen spelers (Daan, Mees, Milan en Tygo) voetballen al vanaf de K samen. Sjoerd is 2,5 jaar gelden begonnen met voetbal en Bas voetbalt pas 1 jaar. Thijs is vorig jaar ingestroomd vanuit de E3 en Sten en Noah dit seizoen. Een leuk feit is dat alle spelers een of meer doelpunten hebben gemaakt. Ook onze keeper Mees, omdat hij af en toe een halve wedstrijd voetbalt i.p.v. keept.

Mees is onze topkeeper. Hij kan het spel goed lezen. Weet vaak precies waar hij moet staan. Alle ballen zijn voor Mees.

Daan is onze laatste man. Hij is groot en sterk. Een echte stopper. Met corners gaat Daan altijd mee naar voren en heeft zo al een paar keer gescoord. Met de voet of met het hoofd. Voor Daan maakt dat niet uit.

Thijs is linksback of linkshalf en maakt een enorme ontwikkeling door. Elke week gaat hij beter voetballen. Thijs was vroeger altijd keeper en nu niet meer weg te denken in het veld.

Tygo is rechtsback of rechtshalf en doet het ook goed. Tygo speelde bij de F-pupillen altijd in de aanval en is vorig seizoen back geworden. Tygo heeft echt oog voor het spel en kan van afstand zo lekker knallen.

Milan kan overal voetballen. Deze competitie heeft hij als aanvaller en als verdediger gevoetbald. Dat heeft hij goed gedaan. Voor Milan is zijn haar belangrijk. Dat moet goed zitten. Ook tijdens de wedstrijden. Tot een paar weken geleden speelde hij met de Zlatan-coupe en nu heeft hij de Ronaldo-coupe.

Noah is de snelste speler van ons team. Hij is heel snel op de eerste meters en speelt rechtshalf of rechtsvoor. Jammer is alleen dat hij vaak te weinig oog heeft voor zijn teamgenoten.

Sten is een hele goede voetballer en speelt op het midden veld of voorin. Hij is heel technisch en vaardig met de bal.

Sjoerd is een echte stofzuiger en speelt vaak als verdedigende middenvelder. Hij knapt veel vuilwerk op.

Bas is dit jaar onze linksvoor of spits. Vorig jaar stond hij vaak in de verdediging. Dit jaar scoort hij er lekker op los en is onze goalgetter. Op dit moment is hij topscorer van alle JO11-teams bij V.V. “Steenbergen” en heeft in 11 wedstrijden al 36 keer gescoord.

Jamy vd Bruggen (vader van Noah), Wim Pietjouw (vader van Daan) en Jurgen Broeren (vader van Sten): bedankt voor jullie hulp!

Beste familieleden, trouwe supporters, bedankt voor jullie aanwezigheid tijdens de wedstrijden.