JO11-1 kampioen na winst op concurrent

Op zaterdag 6 mei 2017 was de ultieme ontknoping voor de JO11-1 van Steenbergen. Thuis werd tegen Rood-Wit W JO11-1, de medekoploper, de competitie beslist. Beide elftallen stonden na 9 speelronden op 24 punten waarbij Steenbergen het betere doelsaldo had. De supporters hadden het veld prachtig blauw-wit versierd met ballonnen en slingers en het was aan de spelers om het kampioenschap binnen te halen.

Uit hadden wij nog met 3-2 verloren maar vandaag zou alles anders zijn. Vanaf de eerste minuut werd Rood Wit vastgezet en was het maar 1 ploeg die aan het voetballen was namelijk de blauw witten uit Steenbergen. De verdediging met Kas van den Heuvel, Senna den Haak en Thygo Uljee stond als een huis en het was aan de aanvallers Justin de Bruin, Thomas de Hoog en Youri Plompen om met veel creativiteit de verdediging van Rood Wit te verrassen.

De eerste 10 minuten gingen gelijk op maar steeds nadrukkelijker kreeg Steenbergen een overwicht en Justin scoorde de openingstreffer. Thomas, onze topscorer, maakte vanuit een corner met een volley de 2-0 waarna Justin na weer een uitstekende aanval over 4 schijven de ruststand van 3-0 op het bord bracht. Thomas Hartog, onze uitstekende keeper, zorgde met katachtige reflexen dat Rood Wit geen aansluitingstreffer scoorde.

De tweede helft was een kopie van de eerste onze Cas Deckers zorgde met prachtige acties aan de linkerkant dat bij Rood Wit alle hoop verdween na een prachtig doelpunt. Jochem Sloekers als laatste man in de verdediging gekomen voor Kas die helaas de wedstrijd geblesseerd moest verlaten zorgde ervoor dat Rood Wit de wanhoop nabij was en zag dat er voor hun geen kampioenschap meer in zat. Justin bekroonde de prachtige wedstrijd met zijn 3de doelpunt en dankzij een fantastische teamprestatie is dit elftal 2 keer kampioen geworden in de 1ste klasse dit seizoen. Als toetje op dit geweldige seizoen spelen wij op dinsdag 23 mei ook nog de halve finale voor de beker (thuis tegen DVO’60 JO11-1) want uiteraard gaan wij voor de triple dit jaar.