Jason Banis (JO9-1) winnaar Devotra Penalty Bokaal

Jason Banis (JO9-1) heeft afgelopen zondag beslag gelegd op de Devotra Penalty Bokaal voor de JO9-categorie.

Na 3 penalty’s van de vier finalisten, naast Jason ook nog Sven Kerp (JO9-2), Keano van Poppelen (JO9-3) en Kris Linskens (JO9-4) waren er liefst drie deelnemers gelijk geëindigd.

Na een spannende herkansing was Jason de uiteindelijke winnaar en mocht hij de eerste prijs en wisselbeker in ontvangst nemen. Dit alles gebeurde in de rust van het duel tussen het eerste elftal en Unitas’30 (3-1 winst), doelman Jim van der Weegen (JO13-1) bleek niet opgewassen tegen de plaatsing en kracht van Jason. Hij kreeg ook een beker als dank, evenals de overige drie finalisten die natuurlijk wél het beste van hun team waren en dus ook een tastbare herinnering kregen, dit alles dankzij sponsor Devotra.

Bij de JO10/JO11-categorie won eerder al Bas van den Berg (JO11-2):
Op zondagmiddag 23 april stond de finale van de Devotra Penalty Bokaal voor de JO11- en JO10-teams van Steenbergen op de agenda. Om 14.00 uur verzamelden de finalisten Thygo Uljee, Bas van den Berg, Tim van Hasselt, Björn Ossenblok en Tristan Kerp zich samen met keeper Sven Ehbel van de JO15-3 op het kunstgrasveld om even lekker in te schieten. Daarna konden de spelers even bijkomen en werd de eerste helft van de wedstrijd van Steenbergen 1 tegen Grenswachters 1 bekeken.

In de rust wat het dan zo ver. Achter het doel stonden ter inspiratie de verschillende bekers al opgesteld en mochten de verschillende finalisten ieder drie penalty’s nemen. Na twee penalty’s werd al duidelijk dat de strijd zou gaan tussen Bas van den Berg van de JO11-2 en Tristan Kerp van de JO10-1. Zij scoorden beiden alle drie de reguliere penalty’s waardoor een shoot-out noodzakelijk was. Om de beurt werd er steeds een penalty genomen. De vierde penalty van beide spelers werd nog gescoord, waarna Bas als eerste een penalty miste. Helaas voor Tristan miste hij ook zijn vierde penalty, waardoor we weer vrolijk verder gingen. Beide spelers scoorden ook hun zesde penalty, waardoor nog een extra ronde noodzakelijk was. Na wederom een score van Bas, was het uiteindelijk keeper Sven Ehbel die de zevende penalty van Tristan tegen de lat wist te tikken.

Hiermee was Bas van de Berg de winnaar, evenals vorig jaar. Hierdoor kreeg hij naast de prijs van dit jaar ook voor de tweede keer de Devotra wisselbokaal die hij nu mag houden. Alle spelers kregen een prijs als deelnemer van de finale en ook de keeper kreeg een prijs voor zijn deelname aan de finaleronde.

Als afsluiting van de finale kregen alle finalisten van Jeff Simon namens Devotra nog een lekker frietje in de kantine, waarna alle spelers met een goed gevulde maag en een prijs naar huis konden gaan.

Bij deze bedanken we Jeff Simon en Devotra voor het beschikbaar stellen van de prijzen en de heerlijke frietjes na de finale. Meer foto’s vindt u hier.

V.V. “Steenbergen” dankt de sponsor Devotra hartelijk voor het mede mogelijk maken van deze leuke activiteit. Tijdens de voorrondes mogen de teams vaak ook mee oplopen met het eerste elftal voor de wedstrijd, waar de pupillen het weken later nog over hebben.