728x90ad
VV Steenbergen

Groenonderhoud

Sinds 2014 is V.V. “Steenbergen” met de gemeente Steenbergen overeengekomen dat de vereniging voor het groenonderhoud van het sportpark gaat zorgen. Dit om een substantiële huurverhoging van het sportpark te voorkomen.

V.V. “Steenbergen” is daarom de vrijwilligers in deze onderhoudsploeg zeer dankbaar dat zij minimaal een ochtend per week op het sportpark bezig zijn met groenonderhoud en onderhoud aan overige materialen van onze vereniging.

JVM Tuinen
JVM Tuinen is gespecialiseerd in het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van uw tuin. Daarnaast biedt men ook coaching, tuinadvies en workshops aan wanneer je zelfstandig de tuin wilt onderhouden, maar niet precies weet hoe dit op de beste en meest duurzame manier kan.

Julien van Meer zal, namens JVM Tuinen, de groenonderhoudsploeg van V.V. “Steenbergen” voorzien van tips en coaching, daar waar nodig. V.V. “Steenbergen” is verheugd dat een lokale ondernemer zijn steentje bij wil dragen aan een goed verzorgde sportaccommodatie.

Onderhoudsploeg houdt het sportpark in topconditie

Zes ‘oude van dagen’ (zie foto) en verenigingslieveling Jelle Koenraadt vormen samen het hart van de onderhoudsploeg van V.V. “Steenbergen”. Gedreven en in de anonimiteit houden zij het Gemeentelijk Sportpark aan de Seringenlaan in de goede staat. Drie jaar geleden besloot de Gemeente Steenbergen vanwege bezuinigingen de onderhoudstaken op het sportpark over te dragen aan de vereniging. Voldoet de vrijwilligersploeg dermate aan de verwachtingen van de gemeente dan kan de vereniging een mooi geldbedrag tegemoet zien als compensatie. Om aan de eisen van de gemeente te voldoen, staan de mannen drie ochtenden in de week paraat om het sportpark naar eigen zeggen ‘gebruiksklaar te houden’. De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het schoonhouden van de paden, het bijhouden van de plantsoenen en het reinigen van de kleedlokalen. Ook komen klussen voorbij als het schuren van de banken op de tribune, het verven van de dug-outs en de vervanging van reclameborden. De materiële steun van Mangnus van der Heijden en JVM Tuinen maakt het werk een stuk aangenamer. Zij zorgen voor het benodigde gereedschap.

In de luwte van de maandagochtend wanneer alle voetbalhectiek van het weekend is weggeëbd, is er ook tijd voor een stukje ‘evaluatie’. Onder het genot van een kop koffie wordt de nieuwe werkweek ingeluid en het afgelopen (voetbal)weekend doorgenomen. Naast hard werken is het voor de clubmensen een leuke vrijetijdsbesteding en is er plaats voor een lach en een knipoog. Met name Jelle werd regelmatig ‘terechtgewezen’ op zijn functioneren. Volgens zijn collega’s wil de pupil zich nogal eens onttrekken van het gezag door tijdens de werkzame uurtjes iets te vaak op zijn mobiel te kijken.

Het team wordt regelmatig ondersteund door vaste invalkrachten en mensen die zijn ingeschakeld via de reclassering. Nieuwe hulp is echter altijd welkom!