Fysio Dennis Melief

Sinds begin 2014 heeft fysiotherapeut Dennis Melief elke week een inloopavond op het sportpark. Op donderdagavond maakt hij gebruik van de behandel-verzorgingsruimte om op afspraak leden van V.V. “Steenbergen” vrijblijvend te ontvangen voor een korte diagnose.

Dit zal ongeveer een kwartier duren, na een kort onderzoek zal Dennis adviseren wat te doen met het kwetsuur. Rust houden, naar de verzorger gaan, of is het raadzaam een fysiotherapeut te bezoeken? ‘Mocht dat zo zijn, is het niet erg als leden hun eigen, vertrouwde, fysiotherapeut raadplegen, maar ik heb zelf ook de mogelijkheid om ze vervolgens in mijn eigen praktijk te ontvangen en aan het fysieke herstel van de leden te werken.’ aldus Dennis. Drie jaar terug begon Dennis voor zichzelf met een praktijk aan huis.

‘Na mijn studie (na het CIOS studeerde hij, hoe kan het ook anders, fysiotherapie) ben ik gaan zoeken wat ik nou echt het leukste vond. Ik merkte dat ik het meeste plezier had in het revalidatieproces van sporters, vooral omdat dit vaak jonge mensen zijn die van zichzelf redelijk fit zijn en zo snel mogelijk willen revalideren. Zo ben ik ook een avond in de week bij Sportcentrum de Knotwilg te vinden, waar veel verschillende sporten bij elkaar komen en met de fitnessruimte en de zwembaden ook diverse methodes om te revalideren mogelijk zijn.’

Hoe hij als tennisser bij V.V. “Steenbergen” terecht kwam? Daarvoor moeten we terug naar afgelopen zomer, toen hij op uitnodiging van sponsor Thermophol bij de wedstrijd tussen V.V. “Steenbergen” en NAC Breda aanwezig mocht zijn. In gesprek met een aantal vrijwilligers werd hij nieuwsgierig naar de fysieke begeleiding van de leden, vooral wanneer er kwetsuren optraden. En dus werd 1 en 1 al snel 2, waarna hij in het najaar van 2013 definitief de knoop doorhakte. Vanaf begin januari is hij op afspraak beschikbaar tijdens het ‘spreekuur’ in de bestuurskamer.

‘De bedoeling is dat leden met fysieke klachten mij een Whatsapp-bericht of sms sturen met voor- en achternaam naar het nummer: 06-24207377. Ik zal ze diezelfde dag nog terugbellen om diegene in te plannen op de donderdagavond een voor een screening van een kwartier, zodat we er zo snel mogelijk achter zijn wat de eerste acties zijn; rust houden of juist zo snel mogelijk verder laten onderzoeken.’

‘Ze zijn daarna uiteraard altijd van harte welkom in mijn praktijk, waar ik beschik over een behandel- en een revalidatieruimte. Wanneer je aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie worden alle behandelingen vergoed, ook zonder verwijzing van de huisarts. Het eigen risico wordt hier evenmin voor aangesproken, maakt niet uit bij welke zorgverzekeraar je verzekerd bent.

Bezoek voor meer informatie de website: www.fysiomelief.nl of ga naar de contactpagina.