Energiek Brabantse Wal

De Gemeente Steenbergen heeft de handen ineen geslagen met Bergen op Zoom en Woensdrecht om bedrijven, verenigingen en inwoners bewuster te maken van het energieverbruik.

Uit onderzoek blijkt dat liefst 30% van het energieverbruik verspilt wordt: hiermee wordt door alle inwoners van deze drie gemeenten gezamenlijk liefst € 22.050.000,- verspild. Per huishouden is dit een bedrag van € 630,-, valt op de website van Coöperatie Energiek Brabantse Wal te lezen.

Ook het bestuur van V.V. “Steenbergen” heeft tijdens de laatste bestuursvergadering bezoek gehad van twee Energie Ambassadeurs en zij gaan van het energieverbruik van de vereniging en kantine een energiescan maken.

Uiteraard kunt u dit zelf ook doen voor uw eigen woonsituatie. Uit de energiescan zullen enkele aanbevelingen volgen, op maat gemaakt voor uw woning. Uiteraard is het dan aan uzelf om te beslissen wat u met deze aanbevelingen doet en of ze voor uw situatie ook (financieel) haalbaar zijn.

U kunt uzelf oriënteren én aanmeldingen op website van Coöperatie Energiek Brabantse Wal.