Dreiging nacompetitie Steenbergen

Zondag 15 april 2018  |  V.V.”Steenbergen” 1 – HVV’24 1  |  uitslag 1-2

Steenbergen: De vorige keer kwam Steenbergen nog goed weg en won de blauw-witte formatie nog in de laatste minuten door een fraaie treffer van Van der Riet. Het 2deduel van dit seizoen tussen Steenbergen en HVV’24 was eenzijdig. Zeker de eerste helft. Het werd uiteindelijk maar 1-2, maar de score had hoger uit kunnen vallen. Door dit negatieve resultaat komt het team van Marco Ernest op een nacompetitie plaats.

De start was niet slecht voor de thuisploeg. De Zeeuwse keeper voorkwam dat Stijn Heideman in de 4deminuut de score kon openen. Na deze kans was het HVV’24 wat de klok sloeg. Passes over 5 meter kwamen gewoon niet aan en duels werden niet gewonnen. Dat het met rust niet op 0-5 kwam te staan voor de ploeg uit Hulst was te danken aan reddingen van onze keeper en dat het vizier van de tegenstander niet op scherp stond. Steenbergen kreeg enkele mogelijkheden. Een schitterende vrije trap van Remco van de Riet werd gekeerd en een schot van Stijn Baarendse ging richting de kruising, maar langs de verkeerde kant van de paal.

Steenbergen liet na de thee Mo Dahir aan de kant. Enzo den Haak mocht zijn plaats innemen. Dit zorgde wel wat voor meer aanvallende impulsen. Gelijk al in de eerste minuten van het 2debedrijf waren er kansjes voor Heideman en Baarendse. Ondanks dat Steenbergen iets meer ging aanvallen kregen de gasten grote kansen. Het was wachten op een goal. In de 58 minuut schreeuwde alles wat HVV’24 een warm hart toe droeg om “moord en brand”. Zij zagen een pingel, maar de goed leidende Van Broekhoven wuifde dit weg. Nadat Jordy Dam zijn lob zag naast gaan, kreeg Den Haak nog een enorme kans. Maar hij werd net iets gehinderd waardoor hij zijn inzet zag stranden. Met nog maar 10 minuten te gaan werd dan het eerste doelpunt gemaakt. Van der Riet tikte (onnodig) de aanvaller licht aan. De leidsman zag hierin wel een penalty. Jasper Sponselee wist hier wel raad mee. Niet veel later ging Sponselee er vandoor. Baarendse gleed weg waardoor de aanvaller een perfecte voorzet kon geven. Bowy van de Bergen stond klaar om het laatste tikje te geven (0-2).

Steenbergen gaf niet zomaar gewonnen, terwijl de wedstrijd wel gespeeld leek te zijn. De druk op het HVV’24 doel werd in de laatste 5 minuten flink opgeschroefd. In de blessuretijd kregen de blauwwitten 2 dotten van kansen om zelfs de stand gelijk te trekken. Uit een corner kopte eerst Dam op de lat, maar de rebound werd zo hard door Den Haak in de touwen gejaagd dat de 1-2 een feit was en net voor het eindsignaal klonk ging een kopbal Van Van der Riet in het 5 meter gebied net over.

Het zal de komende weken nog spannend worden om zich veilig te spelen. Steenbergen zal dan wel uit een ander vaatje moeten gaan tappen.

Scoreverloop: 0-1  Jasper Sponselee (’82), 0-2 Bowy vd Bergen (’85 pen.), 1-2  Enzo den Haak (’90+)

Opstelling V.V.”Steenbergen” 1: Jeroen Sebregts, Xander Burggraaff, Rick Musters, Jeroen Augustijn, Lars Machielse, Jordy Dam, Remco vd Riet, Stijn Baarendse, Stijn Heideman, Mo Dahir (’46 Enzo den Haak) & Marco Vis

meer wedstrijdfoto’s hier