Damespoule Autoschade van Gils Zomeravondvoetbal bijna vol

Met 10 heren- en al liefst 5 damesteams (waarvan 2 nieuwe) zijn de eerste deelnemende teams voor het Autoschade van Gils Zomeravondvoetbal 2018 al bekend. Naast de titelhouders doen ook Zorgwijzer, WAZ en De Jong Sportkleding weer mee als deelnemers van het eerste uur, het vorig jaar sterk debuterende TT Dips heeft zich ook weer ingeschreven en met Joma Bar is er een nieuw, jeugdig team aan het deelnemersveld toegevoegd.

Bij de dames zijn met FC Hotshots en Marjola Girls inmiddels al 2 nieuwe teams bekend, terwijl ook de dames van SC Kruisland, De Watertoren (vorig jaar als Dorpsherberg de Sterke Duvel) en titelverdediger De Toekomst weer mee zullen gaan doen.

Autoschade van Gils Zomeravondvoetbal 2018
Vanaf heden kunt u zich inschrijven voor het Autoschade van Gils Zomeravondvoetbal 2018. Trommel uw (voormalige) teamgenoten, collega’s, familie of buurt op en speel van donderdag 31 mei tot en met vrijdag 13 juli bijna elke week een duel, op donderdag óf vrijdag*.

Op basis van de inschrijvingsformulieren en kennis van niveau proberen we alle teams zo goed mogelijk in te delen (poules van 6 of 7 teams), zodat iedereen wekelijks een leuke wedstrijd kan spelen! Vorig seizoen hebben er 21 herenteams meegedaan, verdeeld over 3 competities en was er 1 damescompetitie van 6 teams. Zo is het mogelijk om een onderscheid te maken tussen 1e elftalspelers, actieve voetballers en/of reeds gestopte of incidentele voetballers. Uiteraard spelen de dames ook in 2018 in een aparte poule, waarin de Toekomst al 2 seizoenen op rij de dienst uitmaakte.

De opzet van je team is als volgt: je zoekt minstens 12 spelers (maximaal 17) bij elkaar en verzamelt hun KNVB-nummers of anders geboortedata (voor de verzekering, mocht er onverhoopt toch wat gebeuren). Daarnaast zoek je ook een sponsor die het inschrijfgeld wil voldoen (€ 100,-), in ruil daarvoor kun je je team naar de sponsor vernoemen en/of in zijn tenue spelen. Ook een optie is om zelf een potje in te leggen om het inschrijfgeld bij elkaar te krijgen.

De organisatie (vanuit V.V. “Steenbergen”) regelt voor dit inschrijfgeld dat er wekelijks een arbiter, wedstrijdbal, set hesjes (in geval van gelijke kleuren), kleedkamer en mogelijkheid tot een 3e helft beschikbaar is, laatstgenoemde is misschien wel het belangrijkste gebleken tijdens de eerdere edities. Ook zullen er enkele avonden wat meer aangekleed worden en zal de feestavond extra smoel krijgen, iets waarover je tijdens de competities meer zal horen!

Aanpassingen spelopzet
De spelopzet is vorig jaar (2017) iets aangepast ten opzichte van eerdere jaren en hierop waren louter positieve reacties te horen. Derhalve zal de opzet in 2018 onveranderd blijven: 7 tegen 7 op het kunstgrasveld van het Gemeentelijk Sportpark aan de Seringenlaan, duels zullen 2 maal 25 minuten duren en uitsluitend plaats vinden op donderdag- of vrijdagavond* (aftrap tussen 19.00u en 21.00u). Je zal als team nooit meer dan 1 duel per week moeten spelen, uitzonderingen (bijv. afgelasting door onweer) voorbehouden.

* = mogelijk kan een speelavond verplaatst worden naar woensdag i.v.m. andere activiteiten op het Gemeentelijk Sportpark aan de Seringenlaan

Reglementen
De reglementen blijven hetzelfde, met als aandachtspunt dat keepers de bal niet uit de handen mogen trappen (drop-kick) en slidings niet bij voorbaat verboden worden in de nieuwe editie: de scheidsrechter van dienst bepaald zelf waar de grens hiervan ligt, maar we adviseren het zeker niet gezien het sportieve karakter dat we als organisatie en vereniging willen behouden bij de Autoschade van Gils Zomeravond-competities.

Invallen
Een jaarlijks terugkerend punt, wat bij sommige teams wat irritatie (gevoel van onrecht) opwekt tijdens het toernooi. De organisatie heeft dit uitgebreid besproken en is tot het volgende voorstel gekomen, waarin de teamcaptains een grotere rol gaan spelen:

‘Invallen’ is toegestaan bij spelerstekorten, mits uiterlijk een dag voorafgaand aan het duel de ‘teamcaptain’ van de tegenstander hiermee akkoord is gegaan. Deze afspraak dient op dat moment ook aan de organisatie bevestigd te worden.

Wel verwachten we dat de teamcaptains inmiddels weten wat je aan je teamleden hebt en op de hoogte zijn van het feit dat je op woensdag-(incidenteel), donderdag- en vrijdagavond kan spelen, dus moet zorgen dat je spelers benaderd die in de regel op deze avonden geen verplichtingen hebben.

Aanwezigheid organisatie
Elke speelavond zal er iemand van de (dit seizoen verder uitgebreide) organisatie van de eerste balomwenteling tot het laatste fluitsignaal aanwezig zijn. Hij/zij zal behalve aanspreekpunt, ook zorgdragen voor de ontvangst van de arbiter, het registreren van de uitslagen en het beheer van de wedstrijdballen. Vanaf 2018 zal de aanwezige beter herkenbaar zijn door het dragen van een vest/jack van de organisatie.

Het inschrijfformulier vindt u hier en kunt u mailen naar zomeravondvoetbal@vvsteenbergen.nl.

Het reglement voor 2018 vindt u hier.