Behalen spelregelbewijs JO17-jeugd

Samen naar een veiliger sportklimaat. Sportiviteit en respect bevorderen; NOC*NSF en de sportbonden trekken hierin gezamenlijk op. Een van de belangrijkste hulpmiddelen hierbij is het vergroten van de spelregelkennis.

Een spelregelbewijs voor alle jeugdspelers in Nederland heeft een positief effect. Eén van de allerbelangrijkste? Het kennen van de regels zorgt voor een sportiever spel. Bovendien vergroot het juist toepassen van de regels de kans dat je als team winnend het veld verlaat.

Met ingang van het seizoen 2014/’15 zijn spelers verplicht het spelregelbewijs te halen. Elk seizoen komt er een nieuw geboortejaar bij. Het maakt voetballers namelijk van jongs af aan vertrouwd met de regels en geeft hen meer inzicht in – én begrip voor – de beslissingen van de scheidsrechter.

De KNVB heeft daarom een aparte website in het leven geroepen. Een flitsende site die junioren op een speelse, maar vooral ook op een duidelijke manier voorbereidt op het kunnen behalen van het spelregelbewijs. Zo zijn er veel oefenmogelijkheden en is er uitleg over de regels en over spelsituaties. Dit alles aan de hand van aansprekende voorbeelden, vaak uit het topvoetbal.

Ook dit jaar is er weer een grote groep junioren die het spelregelbewijs gaat halen, of al heeft gehaald. Afgelopen seizoen moesten voetballers geboren in het jaar 2000 het spelregelbewijs halen. Zij hadden tot 1 september 2017 de tijd om het spelregelbewijs te halen met een uitloop t/m begin oktober. Om spelers hierover te informeren hebben zij in november 2016 een e-mail of brief gehad met daarin hun activatiecode voor een account op www.voetbalmasterz.nl. Als de speler de activatie- of inloggevens niet meer weet, kunnen die opgevraagd worden via wedstrijdenjunioren@vvsteenbergen.nl

De volgende groep van 2001 komt er ook weer aan. Zij zullen vóór 1 september 2018 hun spelregelbewijs moeten halen. Zij zullen hierover later dit jaar van de KNVB bericht ontvangen. Check of je e-mail adres bij de vereniging correct is, als je regelmatig een bericht via Sportlink ontvangt is dit het geval, zo niet, geef dan het juiste mailadres door via leden@vvsteenbergen.nl